[]

tayyip eylemin ilk günlerinde...

tayyip eylemin ilk günlerinde olayı yalandan da olsa yatıştırmaya çalışsaydı, olaylar buralara kadar gelir miydi?
tayyip burda bi strateji hatası yaptı diyebilir miyiz? kendi açısından düşünüldüğünde pişman mıdır?



 
buralara kadar gelmezdi bana göre. yangına körükle gitti ki halk bu yüzden oradaydı. tayyip kendine göre strateji hatası yapmadı, stratejisini uyguluyor hatta. pişman değildir.


  • kivanc1  (11.06.13 22:53:25) 
Tayyip bunun buralara geleceğini bilse çok daha değişik davranırdı, bu derecede güçlü bir gnçlik protestosunun olacağını tahmin bile edemezdi. Sorunda o, kimse edemedi muhalefeti, protestocusu dahil olmak üzere.

Kendi açısından pişmanlık duymuştur belki de ama şu an tüm gayretiyle bastırmaya çalışıyor, nerden belli, bile bile yanlış bilgi veriyor, eskiden bu kadar açık şekilde yanlış olduğu ispatlanacak şekilde konuşmazdı.
  • efrasiyab87  (11.06.13 22:55:20) 
adam her seferinde aynı tavırla konuştu, pişman değildir. ha önce pişman olsa bile ki sonuçta böyle bir protestoyu beklemiyordu ama şu an pişman değildir.
sonucunda istediğini aldı, seçmenine mağdur numarasını yaptı. iki tane de miting düzenleyecek.

bence asıl sorulması gereken direnişçi cephesinin hata yapıp yapmadığı?
bilinçli eylemcilerin yanı sıra malum, tayyip'e koz veren, işi siyasete döken kesim vardı. bence hata buydu. tam olarak birliği sağlayamadık direnişin ilerleyen günlerinde. gelinen nokta da direniş halen sürse de iç açıcı değil.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (11.06.13 22:58:54 ~ 23:00:08) 
şu anda onu ölümüne destekleyenlerle birlikte tam bir firavun sendromu yaşıyor. Hepsi sanki aynı merkezden yönlendirilen direktiflerle konuşuyormuş gibi; adeta bir "paylaşılmış psikotik bozukluk". Eğer bu tespitim isabetliyse akıl hastalarının çoğundan pişmanlık duymalarını da bekleyemezsin. Bunda danışmanlarının da büyük rolü var, çünkü yanlış bilmiyorsam olanları onların anlattığı kadarıyla biliyor ve ona göre konuşuyor olmalı; tabi bu onu sütten çıkmış ak kaşık da yapmıyor elbette.
Firavun sendromuna gelince; "ey halkım, yönetim bugün sizindir ve ülkede siz egemensiniz. Ancak allahın gazabı bize gelirse ona karşı bize kim yardım edebilir? Firavun da 'size kendi görüşümü öğütleyip doğru yolu gösteriyorum' dedi.(mümin/29)

  • dafaiss  (11.06.13 23:10:48) 
farkında değilsiniz ama adam % 50yi kemiklestirmeye çalışıyor ve şimdilik başarılı.


  • ground  (11.06.13 23:36:59) 
olayı yatıştırmak için tamam gezi parkı sizindir deseydi olaylar buraya gelmezdi belki
stratejik hatayı diklenme ve geri adım atmayarak yapıyor hala
hala geri adım atmayı reddederek ve sorulara düzgün cevaplar vermemesi polise her fırsatta saldır komutu vermesi pişman olmadığını gösteriyor (benim fikrim)
  • haydarii  (12.06.13 00:01:20) 
İlk günden böyle nazik bir tutum sergileseydi, Tayyip Tayyipliğini kaybederdi.

Bizim ne kadar hoşumuza gitmese de, ona oy verenlerin büyük çoğunluğu Kasımpaşalı atarından dolayı oy veriyor.

Davos'ta şurda burda dünyaya çektiği restlerle milletin milli duyguları kabarıyor "heyt be ne delikanlı başgan" oluyor.

Dışa karşı güçlü görünmek, otoriter görünmek elbette güzel bir şey. Ancak malesef ki Tayyip bu insan değil. Adamın ortası yok, hayt huytla olacak iş değil. Yeri geldiğinde sert, yeri geldiğinde sevecen olabilmesi lazım bir başbakanın ki ben kendisinin sevecen bir halini malesef hatırlayamıyorum eminim ki benim zihnimin yetersizliğidir affola.
  • materyalist imam  (12.06.13 21:26:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.