[]

zamanının ötesinde, beğenilen entryler ve karma

bir kaç sorum olacak çözemedim.

1- zamanının ötesine geçti bir entrymiz diyelim ve ertesi gün oldu karma düştü. o gün sildik o entry'yi karma diğer gün geri gelir mi?

2 - zamanın ötesine geçti bir entry, ve karmalar hesaplanmadan entry'i sildik. o entryden dolayı yine karma düşer mi?

3 - bir entry beğenilenlere geçti, ve biz bunu sildik, karma düşer mi?

4 - düşen yahut artan karma, silinen entry canlandırıldığında ne olur?

 
1. gelir.
2. düşmez.
3. düşmez.
4. bilmiyorum, tahminen değişmez.
  • pispinti  (28.04.07 23:24:17) 
1.) gelmez, fenerbahçeye arada gaza gelip "giydiriyorum" karmam yerinden oynuyor resmen, ertesi gün hevesimi alıp siliyorum olan karmaya oluyor. yalnız entryi çöpten de silince karmamın arttığını da farkettim bu da ilginç bir nokta.

4.)1de de söylediğim gibi çöpe yolladığın entry sanki silmemişsin gibi etki ediyor karmana, ha canlandır ha çöpte tut. çöpte olmasının avantajı daha fazla kötülenemeyeceği için daha da fazla karma düşüşüne yol açmaması.
  • kimlanbu  (29.04.07 00:20:48) 
Verilen not geri alınmaz, o yüzden bir entryi silip silmemenin karmaya puan anlamında bir etkisi olmuyor bildiğim kadarıyla. Yalnızca toplam entry sayısı değiştiği için oynamalar yapabilir, ama entry sayısı belli bir miktarın üzerindeyse o da çok küçük bir etki yapar.


  • sui  (29.04.07 00:34:01) 
ben de bir toparlama yapayım bütün sorulara cevap olacaktır. bir entry'i tamamen sildiğinizde (çöp kutusundan da uçurduğunuzda) onunla ilgili verilen bütün oylar da geçersiz kalıyor. dolayısıyla bu entry'lerin karma üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkisi kalmıyor.


  • iron  (29.04.07 01:29:33) 
valla ben ssgnin yalancisiyim: bir sordugumda eskiden silince karman duzeliyordu, simdi silsende karmana etkisi devam ediyor demisti.


  • compumaster  (29.04.07 05:24:21) 
silinen entry, verilen oyları ve beraberinde karmaya etkiyi de götürüyor. zamanında haftanın en kötülerine girip karmamı da miken üç entrymi sildim, çöpte durdukları sürece hiçbir değişiklik olmadı ama çöpü de boşaltınca karmam epey yükseldi. yani entry çöpten de tamamen silinince oyları ve karmaya etkiyi de götürüyor. düşen karma yükseliyor, yükselen karma düşüyor. bu yüzden entry silmenin ardından karma düzeldikten sonra canlandırmak mümkün değil. gitti o entry. moderatör hala canlandırabilir fakat o zaman ne olacağını bilemiyorum.


  • kibritsuyu  (29.04.07 07:39:36) 
1. kesinlikle gelmez. sildiğin mesajlarını çöğten silsen bile aslında silinmiyor. database'de oylarıyla birlikte saklanıyor. karman da silinmiş-silinmemiş tüm entrylerinle oluşuyor.
2. evet düşer. silsen bile dediğim gibi oyları kalır.
3. karman düşmez.
4. entrylerini canlandırman karmanı değiştirmez.
  • seviyorum ulan sezenimi deli gibi hem de  (29.04.07 19:00:54) 
hmm çok çeşitli cevaplar gelmiş :)

bakalım çöpten entry sildim yarın karma ne olacak.. ona göre anlaşılacak durum.
  • nihilanth  (01.05.07 13:02:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.