[]

askerligin en gereksiz ritueli olan yemin töreni ve ailenin gelmemesi

asker icin nasil bi psikoloji olusturur? milletin ailesi gelmiş ama seninki gelmemiş. bööle kendini pic gibi hisseder misin? moral bozulur mu? ya sikinizda olmaz mi?




 
gelmeme sebepleri önemlidir bence.
sağlık problemi, ulaşım problemi, maddi problemler olabilir.
ama herşey iyiyken gelmemiş olmalarında da başka bişi olabilir.
sorup öğrenmek lazım mazeretlerini...
  • icemanr  (11.06.13 13:40:10) 
saçma sapan birşey olduğnu bildiğim için kendim çağırmadım. bi daha o kadar yola sıkıntı çekmesinler. tiyatro izler gibi

güzel tarafı şu. geldiklerinde ailene teslip edip haftasonu civarda otelde yahut akraba arkadaş evinde 2 gün kalabiliyorsun. yıllık iznini kullanmadan. ailesi olmayanlar direkt gidecekleri yara teslim ediliyor

bizde öyleydi yani
  • efruz  (11.06.13 13:41:43) 
hiç umrumda olmadı, kimseyi çağırmadım. yine olsa yine aynısını yaparım. anlamsızdır benim için.


  • jaaaccckkk  (11.06.13 13:43:11) 
ailesi gelmeyen çok kişi olmuştu. kimsenin burukluk yaşadığını görmedim. benim de gelmemişti. hepi topu 1 saatlik olay zaten. onda da şiirler vs. okunuyor. yürüyüş kısmı güzel bir tek. arkadaşım gelmişti benim. nasıl gözüküyorduk dedim. muhteşemdiniz hepiniz aynı anda yapıyordunuz harika gözüküyordu filan dedi. o keyif almış ama yapan adam açısından eziyet açıkçası. saatlerce ayakta bekliyorsun filan. yürüyüş kısmı güzel bir tek. onda da ailenin direk seni görme şansı yok. binlerce asker oluyor. hepsi aynı giyinmiş hepsi traşlı filan. yani özetle ben 1 saatlik gösteri için o kadar yol tepmelerini istemedim. ama ailen yakınsa, 3 günlük de yol iznin var, acemilikten sonra eve gideceksen, ailenin yemin törenine gelip, seni alıp eve dönmeleri de mantıklı. senin kararın.


  • fuck google ask me  (11.06.13 13:45:37) 
@ iceman

ben çagırmamayı düsünüyorum saglık sebeblerinden oturu.
  • all girls dream  (11.06.13 13:46:49) 
kardeşler geldi, o da ortamı görmeleri için. sonra çıktık kızılayda içtik. benim sikimden aşşaa. ama bi arkadaş vardı, ufak bi sakatlık sebebiyle katılamadı törene, skimde değil size uygun adım marş diye dolanıyordu. o gün böyle bi buruk buruk oldu. hisleniyorsan saklamaya gerek yok. bi de ben hiç asker olmadım. kantinci ve mıntıkacı oldum ama asker olmadım kat'a.


  • kargn  (11.06.13 13:48:44) 
kişinin karakteri önemli burada dünya sikime minare götüme modunda takılıyorsan sıkıntı yok onun haricinde adama koyuyor bizde 8-10 kişinin ailesi gelmemişti,herkes ailesiyle,sevgilisiyle kuçaklaşıyor,ağlıyor, muhabbet ediyorlar v.s sen orda mal gibi dikilip etrafa bakıyorsun,bizde yemin töreni sonrası ailesi gelmeyenler evci çıkamadı ve çarşı izni falanda vermediler,,bir güzel yanı yürüyüş olayı dedikleri gibi o da yapan için değil izleyenler için.


  • sealth  (11.06.13 14:53:52 ~ 14:54:38) 
349 kd olarak manisa'da acemilik yaptım. sanırım 4500 asker yemin ettik. ailemin gelmesini ben istemedim. çok gereksiz boşuna zahmet diye düşündüm. o kadar kalabalıktı ki. yemin töreni sırasında bi ara duygulandım keşke gelselermiş dedim ama, tören bittikten sonra binlerce insanı küçücük bi kapıdan çıkarmaya çalıştılar. izdiham filan yaşandı. milletin anası, babası, yaşlısı, genci ellerinde bavullar rezil oldu kapıdan çıkalım derken. iyi ki çağırmamışım dedim :)

sonuç olarak çağırma boşver.
  • spirit crusher  (11.06.13 18:00:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.