[]

Taşınabilir hdd vefat etti mi?

selamlar ed
şimdi benim iki tane western digital harici hard diskim var. biri gri biri siyah, her neyse. dün gece şarkıların bazılarını atlıyordu mediamonkey, bazı şarkılar takılıyordu falan. sesi kestim baktım hard disklerden tık mık şık diye sesler geliyodu. uykum geldi kapadım bilgisayarı yattım. fakat uyandığımda vista acı bir haber verdi; gri olan hard diskimi görebilmem için format atmam gerekiyormuş da vıs vıs. gogıl abide aradım fakat çözüm bulamadım, windows 98 görebiliyor falan yazmışlar ama belli yani hdd kafayı yemiş. benim ümidim yarrağı yememiş olması. 300gb müzik vardı yahu içinde, fotoraflarım falan da vardı. acronis dd ile check and fix erörs dedim fakat nafile, napsın programcık?
merak ettiğim iki şey var kısaca; hard disk adam olur mu? wd'ye falan götürsem tamir ederler mi? içindekiler silinir mi? vistanın format at geçer dediği şey hakkaten geçirir mi?
ikincisi; öbür siyah olan wd ile aralarında üç ay fark var kullanıma başlamam açısından. o da üç ay sonra kestaneyi çizdirir mi?
ek: bi tane de seagate var. onlardan iki yıl daha yaşlı. hala taş gibi çalışıyor. bidahakine seagate mi takılayım yine? ayrıca dahili hard disk alsam daha avantajlı olur mu dayanıklılık açısından?

 
formattan sonra düzelir o yeni bir şey almasınız olur yani. içindekileri kurtarma yolunuz var mı bilmiyorum. olmayabilir.


  • dambil  (28.02.09 16:10:44) 
başka bir usb kablo ile tekrar deneyin, wd ler gücü usb den aldıklarında kablo yada port voltajı yetersizse mık tık hık sesleri çıkarıp sıçıyorlar.


  • justaddwater  (28.02.09 17:03:07) 
benzer bir durum başıma gelmişti, acronis değil dos'taki chkdsk işimi görmüştü, denemediysen onu tavsiye ederim. teknik servise verdiğinde onlar garanti dahilinde cihazı tamir ederler bir arıza varsa, veri kurtarma yapmazlar (beleş). bir de ubuntu live cd'si ile açmayı dene şu hdd'yi. madem 98'te çalışır diyorlar, ntfs ile bi alıp veremediği vardır belki.

ek'e cevap, seagate tartışmasız bir numara.
  • abtash  (28.02.09 17:10:13) 
gecen hafta external wd diskim mefta oldu benimde..410gb kadar verim puff oldu gitti, umarim ayni durum ile karsilasmazsiniz.


  • oligomer  (28.02.09 17:49:32) 
ben yanlislikla harici diske quick format( sag tiklayip format seceneginden hizliyi secerek ) atmistim. ayni anda 2 gb flash kartimi sokmustum dalginliga gelip silmistim 200gb veriyi. ama geri kurtardim %90'ini, yani en son care format atmak olduysa hizli at ve kurtarmayi dene...


  • only  (28.02.09 19:00:18 ~ 19:00:42) 
@only
peki ne kadar sürdü o kadar veriyi kurtarmak?ayrıca klasör yapıları, dosya isimleri filan olduğu gibi döndü mü gerisin geri???

  • redlinetheturk  (28.02.09 20:08:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.