[]

Tütün içmek vs sigara içmek

Tütün sarıp içmenin normal sigara içmeye göre çok daha az zararlı olduğunu söylüyorlar.

Bilgisi olan var mı acep?


 
aynı bok. aldığın katran oranı aynı. hatta sarma içersen daha fazla katran alırsın. normal sigaraların filtreleri çok geçirmiyor katranı. elle sararsan katran daha fazla girer. katran dediğin şey akciğeri simsiyah yapar. karbonmonoksit de aynı şekilde sarmayla normal sigara arasında bir fark yok. bunlar akciğer kanserine neden olur.
sadece ekstradan katılan katkı maddeleri girmez vücuduna ama totalde vücuda vereceği zarar aynıdır.

  • eski solcu  (11.06.13 02:50:52 ~ 03:01:09) 
zararını bilmiyorum ama 90 yaşnda ölen dedem gençliğinden 65 yaşına dek tütün içmiş sarma. Ölüm sebebi de son iki yılında yakalandığı prostat kanseri.
Bir de, eğer güvendiğin bir açık tütün satıcısı yoksa şöyle bir risk de var, satıcı açık tütünün içine bağımlılık yapıcı görünüşü benzer başka otlar da karıştırabilir eser miktarda, sonra her gittiğinde "abi senin tütün başka yaa" biçimine dönüşebilir muhabbet, ona da dikkat etmek lazım.

  • dafaiss  (11.06.13 02:56:01) 
Sarma tütünle ilgili bilinen "katkı yok daha zararsızdır" tahmini tamamen yanlıştır. Sigara şirketleri - ki bunlar milyar dolarlık dev şirketler - hem hükümetlerin kıskacından, hem de sağlık örgütlerinin sıkıştırmalarından kaçıp, sigarayı eski algısına oturtabilmek için sürekli ArGe çalışması yapmaktadırlar. Hatta şu anda böyle bir firmanın "dumansız sigara" üretmek için çalışmalar yaptığını biliyorum. Her bir sigara paketinde 20 adet stick vardır. Sticklerde arkadaşlarımın da belirttiği gibi birçok katkı maddesi, koruyucu ve yapıştırıcı vardır. Fakat herşeye rağmen, gözardı edilen bir filtre de vardır.

Kısacası, ikisi de zararlıdır. Ama sarmayı,diğeri kadar sık ve fazla tüketmezsiniz. Tütün sarıp "20 stick" in barındırdığı tütünü tüketebilirseniz, çok zararlıdır. dişleriniz 1 ayda sapsarı olur zaten. Ama yok ben 3-4 tane içerim keyif diye derseniz, zaten ikisi de ölümcül etkiler ya da aniden beliren sağlık sorunlarına yol açmaz.
  • Gkcn  (11.06.13 03:45:53) 
genel olarak büyük farkları yok, ikiside ciğerin anasını belliyor.

marka sigaralar bazı işlemlerden geçiyor, mesela böyle daha çabuk yanıp bitiyor. geçen babam adıyaman tütünü almış çek çek bitmiyo, biraz da sert olduğundan yarısını içtim mi tatmin etmeyi bırak sigaradan bıkıyodum :) anca öyle bi faydası olur yani, az içmiş olursun. bir de sarmak filan uğraştırdığı için insan üşeniyo bazen içmiyo.
  • r_u_h  (11.06.13 04:36:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.