[]

alkol alınca yüzün aşırı kızarması

merhaba, çok sık alkol tüketen biri değilim ancak, alkol aldıktan 10 dk sonra inanılmaz derecede yüzüm kızarıyor. genelde arkadaşlar arası dalga konusu oluyorum. biraz beyaz tenliyim evet ancak bu kızarıklık öyle böyle değil. çok çabuk sarhoş olan biri değilim, mesela 2 bira içeyim, o ikinci birada yüzüm kıpkırmızı olmaya başlıyor. herhangi bir sağlık problemi yaşamıyorum içerken. kızarıklık 2-3 saat sonra geçiyor.

bu kızarıklığın sebebi nedir? alerji miyim? hastaneye gitsem ne diycem ? nereye gidicem?


 
Aynı sorunu yaşayan bir kaç kişi daha gördüm ama onlar senden daha ağır içiciydi. Yani biraz bile içseler hemen kıpkırmızı kesiliyorlardı böyle boyundan beri.
Nedendir, nasıl çözülür bilmiyorum ama tek değilsin diye yazdım.

  • buff  (10.06.13 22:30:47 ~ 22:31:09) 
ben de 10 kadar bira ya da bir küçük içebiliyorum. içerken sıkıntı yok, görüntü can sıkıcı, neden kızardığımı anlamıyorum :) saol yorumun için.


  • discopolice  (10.06.13 22:37:48) 
@ melancholia çok teşekkür ederim, ilk defa duyuyorum. umarım zararlı birşey değildir. doktora nasıl gitmeliyim dahiliye mi ?


  • discopolice  (10.06.13 22:40:41) 
yabancı blogları da inceledim şöyle bir, alerji değilmiş. alkolün alınması ile vücuttaki enzim ve moleküllerin sanırım sindirimiyle alakalı. dediğin gibi genetik bir olaymış ve tedavisi pek yokmuş. içenlerde kanser riski artıyormuş. tek ve en iyi tedavisi alkolden uzak olmakmış.

(bkz: ben bugün bunu öğrendim )

sanırım alkolü bıraksam iyi olacak:(

çok teşekkürler yardımın için.
  • discopolice  (10.06.13 23:01:59 ~ 23:02:34) 
kılcal damarların yüzeye yakındır, alkol alınca damarlar genişleyince kızarıyorsundur, gayet normal bir şey aslında dalga geçenlerin denyoluğu, sarhoşluk seviyesiyle alakası yok.


  • alice practice  (10.06.13 23:37:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.