[]

Carsi Grubu Gezi Parki Protestolarindan Cekildi Mi?

Az once Bulent Arinc'i dinliyordum da boyle bir sey soyledi;bunun dogruluk payi nedir?Cidden artik olaylardan cekilecekler mi?




 
arınçın 10 dediğinden 9una inanma. ha çarşı çok öne çıktı, bunlardan epey adamı toplayabilirler. belki artık destek çekmişlerdir falan ama belli olmaz tabii.


  • kargn  (10.06.13 20:54:24) 
Parktan duyulan sloganlara göre doğru değildir.. Tam anlamıyla belli olunca düzeltirim..


  • mutekebbir  (10.06.13 21:26:59) 
Sol örgütlerin direnişi sahiplenmesinden sonra yaptılarsa şaşırmam artık, ilk 3 gün bilfiil polise karşı saldırmadan direndim ertesi günler gezide olmayınca kendimi kötü bile hissettim o derece inanmıştım ama artık gidince durasım gelmiyor saçma sapan oluşumlar türemiş orda. Hayatta herşeye saygı duyarım ve toplumdan dışlanan gruplar için tepki gösteririm. Ama kalkıp da orda Apo posterlerini sallarlarsa yanlarında durulmaz. İlk günler sağcı kesim de bizleydi ülkücü tayfa bile yanımızdaydı ama artık direniş hala desteklesem de sadece ordaki sol örgütlerin bir direnişi oldu toplumun gözünde.


  • maxilian  (10.06.13 21:47:31 ~ 21:48:12) 
@maxilian
sol örgütlerin direnişi sahiplenmesi? direnişin en sağlam darbesini onlar indirdi zaten.
yav siz kendinizde misiniz? cuma gecesi yani polisin meydanı terk ettiği günün doğduğu gece en önde yanımda kaç tane sol örgüt mensubu düştü kalkamadı da taşıdılar, gazı yiyen dağılırken elinde bayrağıyla dimdik duranlar o "sahiplendi" dediğiniz sol örgütler zaten. kendinize gelin lan. gazı yediğinizde ilk yardımı yapan da örgütlü solcu, barikatları taşıyan da sol örgütler. adamı hasta etmeyin. siz de halk desteği oldunuz. polisin sadece gazla hepimizi süpürmesi işten değildi. ara sokaklarda polisle kovalamaca oynayan solcular olmasa tünele kadar süpürürlerdi bizi. ulan hiç mi age of empires oynamadınız amk.
  • kargn  (10.06.13 22:05:38) 
Parktan gelen sesler paylaşılmış.. vine.co
Emrah Serbes'ten yanıt: k1306.hizliresim.com

Ek olarak "direnişi sahiplenmek" demek pek doğru olmaz belki ama direnişe destek olmak her sol örgütün görevidir.. Şuan orada bulunan oluşumların yakından gözlemlediğim kadaryla %90 ı direnişin ilk gününden beri oradalar, olaylar çıkıp memleket ayaklandığından beri değil geziye girilen ilk günden beri.. O günlerde herkes beraber aman ne güzel diye bakılan durumdan şimdi neden rahatsız olunuyor anlamıyorum, atatürkçüler atatürk posterleriyle oradalar, partililer parti bayraklarıyla kendi sloganlarıyla oradalar destek halindeler, mesele tek bir partiye hatta tek bir kişiye karşı verilen direniş ise buna karşı olan herkesin orada olması kadar normal bir şey yok diye düşünüyorum..
  • mutekebbir  (10.06.13 22:16:20 ~ 22:28:04) 
@kargn

evet onlar da büyük acı çekti, evet daha antremanlı olduklarından dolayı direnişe daha yarar sağladılar doğru. Ancak 50 senedir taksimde ilk defa sabahladılarsa bunun sebebi onlar değil bu olayı destekleyen halktır. Sol örgütleri ülkenin geneline vursan kaç eder %5-6?

Sahiplenmek işte budur. Orda olmalarının sebebi benim gibi insanların meydana çıkmasıydı. Şu direnişi senelerdir olan sol örgütlerin mücadelesiyle karşılaştırmak istiyorsan en basitinden duvardaki mizaha bak. Yıllardır uçuk sloganlardan başka birşey olmayan duvarlarda artık mizah duruyor. Biraz siyasi mantıkla düşünün anasını satayım neyin kibrindesiniz anlamıyorum. Meydana gelip de Apo'nun bayraklarını gören ortadirek bir aile direnişi destekler mi? ille de dediğim dedik kafasıyla, empati yeteneğinden yoksun bir şekilde sürdürülürse bu eylem hiçbir yere varamaz.
  • maxilian  (10.06.13 23:23:22) 
@maxilian

sahiplenmenin iki yaygın anlamı var. biri işinin takipçisi olmak. diğeri alakası olmayan işlerde hak iddia etmek. ben ikincisine göre yaptım yorumumu çünkü üslubun ona yakın anlam çıkartıyordu. senelerdir sol örgütlerin mensuplarıyla çekinmeden arkadaşlık yaparım, hiç örgütlü solcu olmadım, gayrıciddi olmadıkları gibi espri yoksunu odunlar da değildirler. yani o duvar yazıları, o herkese sempatik görünen çiziktirmeler, o anonim eserler kafanda yarattığın başına buyruk herhangi birinin değil, herhangi birinin eylemi meşrulaştırma amacının nesnesi de değil, belki bir sosyalistin, belki bir anarşistin çiziktirmeleridir. onlardan böyle işler çıkamayacağına dair önyargın sadece senin önyargın.
bir de, sen taksimi görürsün, varoşta, emekçi mahallelerinde, kürdistanda sabahlayan sol ya da kürtçü örgütler yıllardır vardır, oraların direnişi evvelden beri taksime benzemez, yani eylemi bırakıp iki tek atamazlar barikat arkasında.. taksimi hedef olarak gösteriyorsan, aklı başında kimse için kritik bir sayıya gelmeden taksimi işgal mantıklı değil zaten. sol örgütlerden neden böyle bir şov beklediğini açıklasan belki bunu beklemekteki mantığını çözerim. ya da çözmem. apocu kürtlerin varlığı rahatsız etmiş işte seni. normal. yani çarşı okey, türeyen solcular (ki ne türemesi adamlar ben gittiğimde oradaydı hala oradalar) bi nebze ama apocular ouvv. tamam abicim, böyle işte. anladım ben seni. kırmızı çizgilerini de biliyorum. çarşıyı sola solu da pkkya bağlamanı da anlıyorum. kullandığın dil doğruları örtmese ve itiraz gelmeden hak edene hakkını versen bence sorun da yok ya, neyse.
  • kargn  (10.06.13 23:54:58 ~ 23:55:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.