[]

Devlet mi özel sektör mü?

Ben yazılım geliştiriciyim. Epey zamandır devlet sektörü ya da özel sektörde çalışıp çalışmamak konusunda kararsızım.

Özel sektörde alacağım maaş devlettekinden biraz daha fazla. Üstelik çalıştığım kurum gayet nezih düzgün bir yer. Fakat devlet kurumu mesleki tatmin anlamında yeterli değil. Fakat herkesin dilinde olan "devlette garanti iştir" konusu da özel sektör için pek de geçerli değil.

Burada değindiğim ve değinmediğim diğer hususları da göz önüne alarak nasıl bir değerlendirme yaparsınız? Özellikle tecrübeli meslektaşlar da cevaplarlarsa sevinirim.

 
ozel sektorde tutunabilirsen ozel sektor derim ben. belki daha cok calisirsin ama maddi olarak da daha iyi sartlarin olur (genelde).

devlette standart sonucta cogu sey. alacagin maas vs.. mesai saatlerin bellidir. is tanimin cok degismez. sabah gider aksam gelirsin. (tabi bunu ozel sektorde de saglayabilirsin belki).

ozel sektorde patronun olur, yaptigin isle bi yerlerde durursun. devlette amirin olur, salla basini al maasini.
  • she was my baby  (10.06.13 17:41:08) 
İşinde biraz iyi olursan, özel sektörde de işin pekala garanti olur. Yazılımdan daha çok aranan çok az eleman var piyasada. Üstelik işini iyi yaparsan özel sektörde maaşın kat kat artabilir, devlette sınırlı.

Devletin avantajları; saatlerin belli, yoğunluk fazla değil. Yan gelip yatayım diyorsan devlet.
  • long live rock n roll  (10.06.13 17:44:08) 
devlet diyorum ben.

çünkü yazılım geliştirmede özel genellikle proje bazlı çalışır.bi projeyi gerçekleştirince devam etmeyebilir.sigortayı falan da mevsimlik gibi yapıyorlar gün bazlı oluyor..atlata atlata gitmen gerekebilir.eğer bu şekilde gidebilirsen iyi para kazanırsın.ama düzenli maaş almak da iyi olabilir.

yine de sektörün tam içinde değilim sadece incelediğim kadarıyla bi yorum yaptım.
  • aşksız prens  (10.06.13 17:44:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.