[]

Borsada Nasıl işlem yapılır?

1) Diyelim ki 500 tl param var, bu kadarcik para ile bile hisse alip satabilir miyim?
2) Tek yaptigimiz gundemi, ortami takip edip, zamaninda alip satmak midir?
3) 500 TL ile hissesi 10TL'den 50 lot aldim, hisse dustu 8TL'ye, ettim zarar 100TL. (ya da tam tersi). tum olay bu kadar midir?
4) online olarak nereden hisse alinip satilabiliyor?
5) ogrenme asamasi icin cok kucuk bir mebla ile bile hisse alip satabilir miyim yoksa limit var mi?

 
Hatırladığım kadarıyla oyunları bile var bunların, hatta mmo oyunlar gibiydi. Kredi veriyorlar sana onunla borsa oynuyorsun.


  • adoramer3ku  (10.06.13 14:57:26) 
1-Evet o kadarcık para ile bile hisse senedi alıp satabilirsin.
2-Hayır, borsa gündemden çok daha fazlasıdır. Yeri gelir gündem güllük gülistanlıkken bile sizin almış olduğunuz hisse değer kaybedebilir. Gündemden daha ziyade hissesini aldığınız şirketi takip etmelisiniz. Gündemin dışında, dünya piyasalarını ve konjnktürü de iyi okumalısınız.
3- lot demek adet demek değildir. 1 lot=1000 adet hisse demektir. (eskiden böyleydi şimdi kaç bilmiyoorum) 50 adet hissenizle 100 tl zarar edersiniz ama sadece bu değil, bir de alışta ve satışta aracı kuruma(bankaya) komisyon ödersiniz.
4-bankada yatırım hesabı açtırıp bu hesap üzerinden alım satım yapabilirsiniz.
5-100 tl ile bile başlayabilirsiniz. ama alışta ve satıştaki komisyon masrafını da hesaba katarsak bu meblağ ile normal şartlarda kar etmeniz çok mümkün değil.
  • bim tribi  (10.06.13 15:03:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.