[]

oyun pc'si tavsiyesi.

benim pc;
pentium 4 2.26ghz
1gb ram
ati radeon 128mb
vs vs.

yani çok çok eski bir sistem.
buna göre ben bu kasayı baştan aşağı yenilemek istiyorum. monitör, klavye maus, dvdrom, hoperlör vb mevcut yani.

bütçem de 1200 lira maksimum.

oyun pc'si olacak (ve de adobe programlarını kullanacağım) beni 2 sene idare etsin sonra yenilerim. istiyorum ki hiç bir oyun kasmasın şöyle 1-2 sene rahat rahat oyun oynayayım.

bu işlerden baya bi geri kaldım, yardımlarınızı bekliyorum.

 
gaming pc dediğin anda işler biraz karışır çünkü maalesef ekran kartı fiyatı şişirtiyor. şu an en f/p ürünü işlemci fx 6300. su başlıga bakabilirsin. senin fiyat çizginden biraz uzak ama şu an senin verdiğin fiyat aralığında gaming pc toplamak da imkansız.

forum.donanimhaber.com
  • macabrex  (10.06.13 11:37:03) 
"istiyorum ki hiç bir oyun kasmasın"

1200 bu dediğin için çok yetersiz bir miktar. İşlemci, anakart, ekran kartı değişecek artı ram takviyesi lazım. Hatta anakart değişince mevcut ram hızın düşük kalabilir dolayısı ile takviye yerine yeni ve yüksek kapasiteli ram alman gerekebilir ki büyük ihtimalle gerekecek.
  • poseidon1  (10.06.13 11:38:06) 
sabit diski değiştirmeyeceksen; anakart+işlemci+ram+ekran kartı alman gerek(elbet güç kaynağıda önemli bu ekipmanlara uygun güç kaynağı gerek).

intel alacaksan nvidia, amd alacaksan ati ekran kartı olsun derim(bu epey eski bir inanış ama bence halen güncel).

gerisi sana kalmış; pc toplama sitelerinden bileşenlere bakıp nette biraz araştırma yapman gerek.
www.mavibilgisayar.com.tr
www.sanalmarketim.com
novabilgisayar.com
  • late viper  (10.06.13 11:44:30 ~ 11:45:13) 
bana kalırsa 600'e bir konsol al jtaglı falan xbox 360 al içine doldurt oyunları al sana oyun cihazı. çünkü konsol dışında oyun için sisteme abanmak çok masraflı oluyor. geriye kalan paraya da biraz daha katıp adobe programları ve multimedyada sorun yaşatmayacak seri bilgisayar yaparsın.


  • nickiyle oynayan yazar  (10.06.13 11:55:08) 
zor iş. gtx 680 sahibiyim sıçızladığı çok oluyor.

yinede önereyim bi sistem.

anakart, 120 tl gigayte al geç, süsüne takılma,

ram 2x4gb 70tl falan.

işlemci 4 yada 8 çekirdek. 3.00ghz yeterli oc yapmana gerek olmaz 8 çekirdek ise.

ekran kartı gtx 670 yada 7970 600 tl civarı.

monitör yerine 82 ekran tv kullanabilirsin 2 iş birden görür.

klavye logitech g105 mouse logitech g9x 200 kaat tutar onlarda. en ucuz yollu oyun pc ci bu. 550-600w civarı bi psu ya ihtiyacın var tabi bide.
  • hasmetizm  (10.06.13 23:44:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.