[]

izmir de bir gun nasil degerlendirilebilir?

birkac gundur farkli yerlerde tatildeyiz.su anki duragimiz da izmir. burada yarin aksama kadar kalacagiz. konak tarafindayiz. tarihi ve dogal guzellikleri olan yerleri seviyoruz. aracimiz yok. aksam havalimanina gececegiz.

bu sure icerisinde nerelere gitmemizi onerirsiniz?

bir de kac gundur dogru duzgun yemek yiyemedik. surda sunu kesin ye dediginiz yerler neresidir.

yanimdaki iki kisi amerikadan misafirim. guzel yerler gorup guzel turk yemekleri yemelerini istiyorum.

 
kemeraltında bi ciğer ısmarla off üstüne bi de sakızlı kayfe, akşam üstü de gündoğduda direnirsiniz ekşın olur. olma mı?


  • Godless  (08.06.13 00:43:11) 
daha önce izmir'le ilgili cevap yazdığım bir duyuruyu copy-paste yapıyorum

"1- Otobüs dolmuş sabah 6da başlar, onun yanında geldiğin otobüs firmasının servislerinden kullanmak daha mantıklı.

2-Klasikleri sayayım; Kemeraltı Çarşısı(Özellikle Kızlar Ağası Hanı), Alsancak(Kıbrıs Şehitleri Cad., Kordon), Asansör(Tarihi), Konak meydan saat kulesi, vaktin olursa Karşıyaka'ya geç vapurla, bar-cafe tarzı mekan istiyorsan Alsancak iyidir ama Bornova Küçükpark daha iyidir. Deniz kenarında çay-nargile vb. istiyorsan Pasaport iyidir. Kadifekale, Agora gibi tarihi mekanlar vardır ama oralara gitme götünü kesebilirler, gecekondulu varoş yerlerdir.

3-(@lancelot du lac : Otobüs ve metroda para kullanabilirsin.) Kent Kart adlı bir kart var. kent kart almanı tavsiye ederim ama almazsan da otobüs şoföründen 3 kez basımlık olarak kartondan bir kart alabiliyorsun otobüse bindiğinde parayla. 6.50 tl bu 3 binişlik kart. yani şehri toplu ulaşımla gezeceksen illa ki bi kentkart al daha kullanışlı. büfelerden falan alabilirsin.

4- Yeme-İçme olarak : İzmir'in fincanda pişen türk kahvesi vardır, onu Kemeraltı Tarihi Kızlar Ağası Hanı'nda içmeni tavsiye ederim. Yine o hanın içine kokoreç yiyebilirsin. İzmir'in kokoreçi İstanbul'unkinden farklıdır servis biçimi. Şahsen İstanbul'da kıyma gibi yapıyorlar ekmek içine, hiç sevmem.(en azından yediğim 2-3 yer öyleydi istanbul'da). Tabakta kokoreç tavsiye ederim yine orada. Kumru ye, karışık kumru şeklinde yaparlar genelde karışık sandviç tarzı kumru ekmeğine; o şekilde yiyebileceğin gibi esas kumru aslında susamlı kumru ekmeğinin içine beyaz peynir biber domates şeklinde olur. gevrekçilerde satılır sokakta. sabah kahvaltısı için idealdir. ve tabi ki boyozu da dene bir kahvaltıda ama taze olsun. Yöresel olmasa da iyi ve ucuz yemek istiyorsan, Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri Caddesinde Alavara makarnacısını sor. öğrenci mekanıdır salaştır ama yediğin en lezzetli makarnalardan birini 5 tl'ye yiyebilirsin. Yine salaş ve güzel bir balık ekmekçi olarak inciraltı sahilde Turkuaz'a doğru yürüdüğünde iskele üzerinde balık-ekmek yapan teyzelere rastlarsın. Eskiden masa altından istek üzerine çay bardağında rakı da verirlerdi, bi sor derim :) yine inciraltında özdilek'e doğru yürürsen İzmir'in en iyi midyecilerden biri durur orada. Daha kaliteli midye güzelbahçe'de yenir ama orası da şehrin dışındadır biraz... şimdilik aklıma gelenler bunlar.

bir iki şey daha geldi aklıma... olur da güzelbahçe'ye düşerse yolun orada mini bir balık hali vardır. oradan kalamar alıp içerideki kahvehane gibi yerde pişirtip toplam 10 tl'ye kalamara doyabilirsin. Yine Güzelbahçe tarafında çok güzel kahvaltı salonları vardır. Meyhane istiyorsan Kordon'da bir kaç lüks yer var, içeride biraz daha uygun fiyatlı yerler vardır. yine de bir iki duble içip yemekli falan eğlenmek istiyorsan fasılla 45 tl bayılman gerekir en azından."
  • yule  (08.06.13 01:26:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.