[]

COMSOL: Periyodik Cisim

bi tane plane wave source'u isik kaynagi olarak kullancam ve periyodik bir 3D objeyi aydinlaticam. sonra da bu objenin icindeki temperature distribution'i cizdircem. bunun icin Microwave Heating Interface kullaniyorum.

soru da su: bu cismin kenarlarina periyodic boundary condition'lari mi yerlestirmem gerekiyor, yoksa structure periyodik oldugu icin onu geometry altinda periyodik oldugunu tanimlamam mi gerekiyor? bi de dogru olan secenek nasil yapilabiliyor onu da anlatirsaniz cok makbule gecer..

not: periyodik cisimden kastim, mesela bir levha (dikdortgenler prizmasi) uzerinde 9 tane araliklari esit olan cubuk olsun. periyodik olarak da bu pattern tekrarlasin. yani koskoca bir masayi bu cisimle kapladigimda en kucuk periodic cell'deki 9 tane cubugu pattern'li bi sekilde gorebileyim. bilmem anlatabildim mi.

 
çubuğun ucunu periyodik seçerseniz çubuk aynalanır.

b.c. olarak verecekseniz ona göre geometriyi düzeltmeniz lazım bir düzlemde periyodiklik varsa çubuğun boyunu yarıya düşürmek mesela.
  • marido  (07.06.13 17:52:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.