[]

AKP'nin oyları düşer mi?

Evet soru başlıkta,
Merak ediyorum ne düşünüyorsunuz? bu kadar olay sonunda, sizce Akp'nin oyları yüzde kaç civarında olacak?



 
zaten akpye karşı olan adamlar meydanda. niye düşsün


  • tescillimarka  (07.06.13 11:35:38) 
Ben de çok merak ediyorum bunu. O kadar saçma sapan yönetiyorlar ki durumu artarsa şaşırmam doğrusu.


  • adoramer3ku  (07.06.13 11:36:01) 
Yuzde 40lara duser


  • kegums  (07.06.13 11:38:17) 
düşer ama çok büyük bir düşüş olmaz bu. destekleyenler zaten körü körüne destekledikleri için gözleri pek bir şey görmüyor, yanlı haberlerle bilgileniyorlar.


  • bi sey dicem  (07.06.13 11:39:33) 
düşmez. düşsede bu gezi parkı meselesı yüzünden değil kürt açılımı yüzünden olur en fazla.

gezi parkı olayı aslında tayyibin arkasını sağlamlaştırdı kendi kitlesinde. işine yaradı.
  • efrasiyab87  (07.06.13 11:39:46 ~ 11:39:58) 
şu an yüzde 40 seviyesinde. ama kürtlerin çoğu açık destek veriyor. sakin olmak lazım ekonomik krizde yavaş yavaş satışlar başlayacak ;)


  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (07.06.13 11:40:19) 
Düşmez. Yıllarca bu umudun gerçekleşmesini bekledik ama her seferinde hüsran oldu.


  • otonom  (07.06.13 11:42:00 ~ 11:42:14) 
ekonomik krizde oyları düşecek diye sevinmek nedir yahu?

ekonomik kriz sayesinde Tayyip bu günlere geldi zaten.

bir ekonomik kriz gelir, tayyip gider bu sefer daha kötüsü gelir.

ALmanya örneğini unutmayın.

sırf tayyip gitsin gerisini siktir et mantığıyla bir b.k yapılamaz.
adamda zaten bu b.ktan zihniyet sayesinde 10 yıldır başta.
  • efrasiyab87  (07.06.13 11:43:33) 
benim düşüncem sivil olarak başladık ancak amaçsız gidiyoruz. hükümet istifa deniyor ama hükümet istifa etmez en olabilecek olan ki olacak erken seçim . ancak örgütlenip tayyipin karşısına biri çıkarılmazsa oylar bölünecek ve adam bu sefer çoğunlukla tekara alınca tabiri caizse kan kusturacak hepimize.
ayrıca eğer bir lider belirlenmez ve de böle körü körüne gidilirse ab işe el atar ve suriye gibi oluruz.
bunun yanında fetullah tayyibi desteklemiyor şuan . ab çok sessiz tayyibin süresi bitmiş olabilir. ab şu an tayyip in karşısına fetullahı çıkara bilir seçimlerdeki. tayyipi var eden fetullahtı cemaat çok fazla örgütlü durumda . yani başımıza fetullah gelirki o zmn ne olur aşikardır.
halk hareketi evet . hiç bir yandaş yoktur. doğrudur. hiç bir partide yoktur. doğrudur. benim görüşüm yeni bir parti kurumalı. bu partinin başına getirilecek olan kişi sağın oyunu alabilecek biri olmalı ki muhafezakar kesim oy versin. ama aynı zamanda aşırı milliyetçi olmamalı ki doğudan kazanılan güç kaybedilmesin.
yani kısacası örgütsüz devam edilemez artık ilerici biri seçilmeli,manifesto yayınlanıp ne istediğimiz resmi larak belirlenmeli gibi geliyor bana.
  • jackies  (07.06.13 11:46:53) 
Kesinlikle düşecek. Ama önemli miktarda düşüş için ayaklanan halkın güçlü ve temiz bir lider seçip karşısına çıkarması gerekiyor. Kılıçdaroğlu, bahçeli vs ile olacak iş değil. Onlar da ülkenin bu hale gelmesinde tayyip kadar suçlular. Önemli olan tam bağımsız ve herkesi kucaklayan bir tek adamın ortaya çıkması ve halkın güvenini elde etmesi.

Eğer böyle biri çıkarsa %50 oyu o olacaktır, emin olun. Devir artık sağcılık, solculuk, milliyetçilik, ırkçılık devri değil. Çok modern bir değişiklik içindeyiz. Devir artık herkesin özgürlüğünü birinci sıraya koyan, eğitimi bir numaralı ilke edinen, kimsenin düşüncesine karışmayan devirdir. Bu nedenle parti yanlısı değil, fikir yanlısı olmalı insanlar. Bu yönde de bir parti kurulursa başarı elde edilebilir.

Benim şahsi fikrim de şudur. Seçim barajı %1 gibi bir orana düşürülmelidir ve siyasi parti zihniyeti ortadan kalkmalıdır. Meclisteki 550 kişinin her biri sadece milletvekili olmalıdır, hiçbiri hiçbir partiye üye olmamalıdır. Her milletvekili kendi partisini değil, kendi fikrini desteklemelidir. Halk da kendi milletvekilini seçmelidir. Böylece partiye değil, milletvekiline oy verilmiş olunur. Milletvekilleri de kendilerini halka anlatmak için daha çok halka yakın olmak zorunda kalacaktır. Çağımızın artık en ideal yönetim biçimi siyasi partisiz, milletvekillerinden oluşan cumhuriyet'tir.
  • sinematematikci  (07.06.13 11:47:10) 
iki çuval fazla kömür verirler ne olacak.


  • cetoxim  (07.06.13 11:48:36) 
samanyolunun ilkokulundan mezun birisiyim. gördüğüm kadarıyla hiç çekinmeden, altına imzamı basacak şekilde söylüyorum ki gerilla yetiştiriyorlar. ki ben ilkokulunu bitirdim, erkek liselerinde ya da üniversitelerde neler var tahmin bile etmek istemiyorum. erdoğan çıksın desin ki arkadaşlar ben orospu çocuğuyum, bir ara annemin papa ile münasebetleri olmuş, yürrüü bee zaten muhammed'den önce 600 yıl hristiyanlık hak dindi derler.


  • zazazaraeta  (07.06.13 11:48:41) 
bir miktar düşücek bence ama asıl chp nin oyları düşecek, çünkü onu destekleyen insanların çoğu sokakta ve chp nerdeyse hiçbir şey yapmıyor..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (07.06.13 11:51:51) 
sağda bı rlıder olmalı kı oylar bolunmesın odaklanmamız gereken konu bu arkadaşlar, bolunurse akp yıne başa gelebılır ama tayyıp olmaz numan kurtulus olur, tayyıp köşk e çıkar yada chp- bdp koalısyon yapıp yenı bır hukumet kurar


  • jackies  (07.06.13 11:55:17) 
akp'nin oyları düşmez belki ama ibb yalan olacak gibi geliyor akp için. eğer br de mustafa sarıgül aday olursa kesin gibi.


  • c1b2k3  (07.06.13 12:32:36) 
ana vatan ve doğru yol bitirilmeseydi belki.

sağ merkezde başka bir lider/parti çıkmadıkça çok zor.

oyunu kuralına göre oynayan bir akp var.

ilerde ne olur belli olmaz, kürt açılımı ile düşer düşerse.
  • heartwork  (07.06.13 12:36:33) 
%44 falan olur ama yine iktidar olurlar


  • Tam1Hi0n3  (07.06.13 12:44:54) 
seçim zamanı dağıtılacak;
kömür, sabun, altın, çamaşır makinası, kuran gibi promosyonlarla dengeyi tuttururlar yine.

  • ravenudon  (07.06.13 13:51:02) 
akp'nin kendi içinde de özgürlüğe demokrasiye olan inancı taşıyan bir kesim var, yani tayyipe tapmayan. yetmez ama evetçiler çoktan kayış attı, türban için oy verenlerin de aralarında aslında türbanı siyasi rant için değil özgürlükleri için savunanlar da vardı, onlar da tayyipin gerçek yüzünü gördüler.
ancak, ve bu önemli bir ancak; alternatif bir siyasi örgütlenme yok. bu yukarıda saydığım gruplar belki akpye oy vermeyecek olablir ama chp akp'den daha mı iyi diyerek yine akpye oy verebilir.
kesinlikle bir "demokrasi partisi"nin kurulması gerekli. ben ki şahsen hayatım boyunca sağ partilere oy vermem ama chp'nin bu muhalefetsizliği yüzünden chp'ye de vermeyebilirim. bence sürecin bu duruma gelmesinin sorumlusu hiçbir şeye tepki vermeyen, adam gibi bir duruş sergilemeyip akpnin güçlenmesine ve tayyipin götünün kalmasına sebep olan chp'dir. şu anki durumda belki bdp'ye bile verebilirim, zira belki de yıllarca medya tarafından yanlış yönlendirildik; belki de "polis" bizdik ve "halk" da kürtlerdi. medya ise yine medyalığını yapıyordu.
  • sirkelimon  (07.06.13 16:19:07 ~ 16:20:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.