[]

İç savaş?

Ben iyice daralmaya başladım. Ne olacak bu işin sonu? Rize'deki linç girişimi mâlûm... Dünkü "Yol ver, Taksim'i ezelim!" sloganları mâlûm... Halife bozuntusu "İnadım inat, götüm iki kanat" modunda kaşıdıkça kaşıyor hâlâ üç ağaç muhabbeti yapıyor. Etrâfımdaki ve medyadaki akmalların da saçmasapan komplo kuramları var. İş mason lobisinden, batıya, irana, amerikaya, ergenekona varıyor, salladıkça sallıyorlar. Vallahi daraldım artık.




 
Su an iki taraf da birbirinden nefret ediyor. Iki taraf da bir taraflarindan teori uyduruyor. Yok cemaat ipi cekmis, yok her sey rte'nin kontrolundeymis...

80 oncesine donuyoruz, yine kutuplasma yine sokak baskisi. Yine devlet kendinden nefret eden bir kesim yaratiyor. Yasi genc olanlar (ben de dahil) pek bilmiyoruz, anlamiyoruz ancak yasi 50yi gecmis ve de ideolojileri kendilerini kor etmemis kime sorarsaniz sorun soyleyecekeri gittikce 80oncesine bemzedigimizdir. Olaylarin ona benzedigidir.

Yillardir buyuk bir olay olmuyordu, birikim patladi.
  • fakyoras  (07.06.13 09:38:57) 
Ak partililer sokağa iner de iki taraf eylem yaparsa polis ne yapacak? Taraf mı tutacak? O günleri de göreceğiz mi acaba, çok merak ediyorum.


  • adoramer3ku  (07.06.13 09:56:23 ~ 09:59:00) 
Merhum +1,,,, olay mahkeme kararıyla son bulacak, delikanlı Tayyip de geri adım atmamış olacak, hem de hukuk kurallarına uygun uymuş olacak, sonra ne olacak derseniz, çok geniş çaplı göz altılar bekliyorum, malum Egemen Bağış açıklamasında ne dedi 11 farklı terör grubu varmış eylemlerde...


  • bisanthe  (07.06.13 10:20:03) 
bence topçu kışlası yapılmayacak... o yüzden ortam yavaş yavaş yumuşayacak.
peki, iç savaş korkusu neden var?
bunun en büyük etkeni sosyal medya bence. olaylar çok hızlı ve çarpıtılarak yayılıyor. en ufak bir duruma(söylem, eylem vs.) hiç kafa yorulmadan her iki tarafta çok sert tepki gösteriyor. (sosyal medya genelinde konuşuyorum.) ve bu sert tepkiler, hakarete dönüşüyor.
böyle olunca da ister istemez "iç savaş mı" algısı oluşuyor. fakat halkın büyük bölümü (sosyal medyayı kullanmayan orta yaş ve üstü kitle) bizim kadar(sosyal medyayı kullanan genç kitle) nefret ve intikam duygusu içerisinde değil. @fakyoras ın dediği "her iki taraf da birbirinden nefret ediyor" a bu noktada katılmıyorum. evet birbirinden nefret eden iki taraf var ama bu iki taraf da temsil ettiği tarafın çoğunluğunu oluşturmuyor.
hem akp lilerin hem chp lilerin yoğunlukta olduğu bir sitede oturuyorum istanbul da. bu olaylardan beri bahsettiğim çoğunluğun birbirine bakışlarında en ufak bir değişiklik olmadığını söyleyebilirim. ama maalesef şu ülkemizin her zaman için başına bela olan siyaset toplumun önemli bir kesimini germeye devam ediyor.
  • pause  (07.06.13 10:25:47 ~ 10:29:56) 
ayrıca @fakyoras 80 öncesine dönüyoruz demiş. ben ihtimal vermesem de olabilir. Lakin 80 öncesi dönemi iç savaş olarak nitelendiremeyiz. iç savaş çok farklı ve 80 öncesi dönemden çok daha tehlikeli bir durum.


  • pause  (07.06.13 10:31:20) 
şunu da söyleyeyim:)
bence 80 öncesi dönemin yaşanmamasını sosyal medya sağlayacak. çünkü o dönemde insanlar birbirlerine karşı olan nefretini fiziksel şiddet ile dışarı vuruyordu.
şimdi ise sosyal medya ile bu nefret söylemleri dışa vuruluyor. ve bir nevi rahatlanıyor.
  • pause  (07.06.13 10:38:49) 
ben iç savaş durumuna ihtimal vermiyorum.

amacım hiçkimseyi küçümsemek ya da yüceltmek değil, ama eğer korkulan olursa son derece nitelikli, maddi olarak daha kuvvetli ve çok daha eğitimli bir kitleyle; (genel olarak) bu söylediklerimin tam tersi olan bir kitle karşı karşıya gelecek.

en tehlikelisi ak gençler, gençlik kolları üyeleri falan olabilir, onlar da zaten şu anda sokaklardalar.
bunun dışında en kötüsü meydanlarda değil, küçük şehirlerde, mahallelerde, sokak aralarında insanların birbirlerine girmeleri olacaktır.
biri tencere tava çalarken, diğeri sinirlenip saldıracak, cevaplar verilecek, ortamın durumuna göre işler büyüyecek vs.
ya da geçen gün rize'de yaşananların benzeri birkaç ilde daha görülebilir.

dünkü havaalanı konuşması, kalabalığın "toplanması", gecenin 3'ünde yapılan açıklamalar, yanındakilerin yüz ifadeleri vs.
bunlar bana göre korkunun dağları sardığını gösteriyor.

psikolojik denge açısından da maalesef havalimanındaki "göstericilerin" olayların ne olduğunu bilmediklerini ve dolayısıyla gezi parkındaki gibi bir bağlılık gösteremeyeceklerini düşünüyorum.
ancak minibüslerle, otobüslerle oradan oraya taşınır, üç beş olay çıkarırlar gibi geliyor bana.

bu arada tüm akp ve rte yandaşları için söylemiyorum bunu elbette.
ben kendimce genel profili tanımladım.

bunun dışında, asıl belirleyici olacak şeyin, gezi'dekilerin tavrı olduğunu düşünüyorum.
  • blatta hiberna  (07.06.13 10:52:44 ~ 10:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.