[]

Donanım // RAM 2

Yahu gençler bir sorum daha var. RAM MHz değeri düşükken mi daha iyi yüksekken mi? Hepsiburada'da düşük olan daha pahalı kafam karıştı. Donanım işinden yeterince anlamıyorum. Böyle böyle öğrenirim herhalde neyse... Bir de sevgili hocalarım farklı 2 marka RAM aralarında sıkıntı çıkarır mı ne bileyim anlaşırlar mı koklaşırlar mı? Yüksek olan düşük olana TOMA'dan mı fışkırtır ne yapar? Hatta bu sorum farklı MHz değerleri olan RAM bileşenleri için de geçerli.

Çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için... :)

NOT: Hepsi DDR3, link oluşturmaya çalıştım ama beceremedim. Hepsiburada'ki 4 GB notebook RAM'leri üzerinden konuşuyorum.

 
yuksek daha iyi tabiki. ram fiyatlarina etki eden tek ozellik mhz degil tabiki, belki gozunden kacan baska ozellikleri vardir.


  • she was my baby  (06.06.13 19:20:47) 
yüksek mhz daha iyidr. ama bılgısayarın düşük hızdaki ramin mhz sinde çalışır.
fiyat farkıda seyden olabılır. eger aldın ramlarden bırı ddr dıgerı ddr2 ise ddr daha pahalı olabılır. cunku pıyasada yok.

  • tadutadu  (06.06.13 19:26:10) 
birde ddr kaç olduğuna bağlı, benm eski pcye ddr1 almıştım, neredeyse ddr3 fiyatındaydı, böle saçma şeyler olabiliyor,


  • srtm  (06.06.13 19:44:04) 
alırken anakart uyumu için soket tipine ve ddr ı na bak, slot sayın yeterliyse, 2 tane 4 gb uzun süre seni götürür

farklı 2 marka aldığında sorun çıkıyor, biri birini görmemezlik ettiriyor (özelliklede kingstonda) eğer elinde eski ram warsa onu sat yeni 2 tane ram al, veya elindeki ramin markasından bak,
  • srtm  (06.06.13 19:55:01) 
ilk olarak ram mhz seçerken anakart ın destek aralığında bir mhz olması şart misal 1333 1600 2000oc gibi bir değer buna baktıktan sonra
işlemcinin ram mhz desteğinede bakmak şart. 800 mhz diyosa işlemci 1600 takıcan max. demektir.
bunları seçtikten sonra cl9 cl7 olayı var bu çok hissedebileceğin bir fark olmasada mhz aksine az olan daha iyi ve pahalıdır.
  • halusinojen  (07.06.13 00:38:35) 
daha iyi performans için mhz yüksek olacak cl düşük olacak dengeyi tutturmak gerek


  • Fakin idiyıts  (07.06.13 02:50:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.