[]

Askerlik Tecili Hakkında

bır ıse basvurdum yarına kadar tamamlamamı ıstedklerı evraklar var
askerlık ben tecıllı demıstım ama daha etmemıstım sımdı onun belgesını de ıstedıler o yuzden cıkarttırmam lazım bu sene mezun durumdayım ama çıkış belgemi falan almadım nasil tecil ettirilir bu belge nasil alinir



 
mezun olduktan sonra 2 sene tecil hakkın vardı.ben tecıl ettıırdıgımde okuldan cıkıs belgemı alıp goturmustum. subedende tecıl edıldıgıne dair belgeyı hemen vermıslerdı.yanı oncekı gun okuldan cıkıs belgemı aldım. ertesı gunde tecılımı hallettım


  • tadutadu  (06.06.13 13:32:38) 
bir kere her şeyden önce çıkış belgemi almadım demişsin, gidip diplomayı alman lazım.

diplomayı aldıktan sonra askerlik şubesini arayıp sor ne getireyim de. ne götüreceğin belli ama sayısı konusunda bir sıkıntı çıkmasın.

diplomanın aslı ve birkaç tane aslı gibidirli fotokopisi
nüfus cüzdanı ve birkaç tane fotokopisi
vesikalık fotoğraf 3-4-5 tane
ehliyet varsa kendisi ve fotokopisi

bunları alıp gidiyorsun askerlik şubene işlemlerini yapıp seni hastaneye veya aile hekimine sevk ediyorlar. sana bir belge veriyorlar sen hangisine gitmek istiyorsan ona gidiyorsun.

eğer askerlikten muaf olmanı sağlayacak bir hastalığın yoksa doğrudan aile hekimine git, aile hekimi hiç muayene etmeden kaç kilosun, boyun kaç diye sorup o getirdiğin belgeyi dolduruyor + imzalıyor + mühürlüyor.

o belgeyi alıp tekrar askerlik şubesine gidiyorsun. tecil işlemlerini yapıyorsun, bol bol imza attırıyorsun. tecil edilmiş oluyor. hazır gelmişken ben birkaç tane de tecil durum belgesi almak istiyorum dersen oradaki görevliye hemen çıktı alıp sana veriyor.

eğer sıra olmazsa birgünde halledebilirsin bu işleri.
  • ocanal  (06.06.13 13:34:13) 
  • ahmetcan44  (06.06.13 13:34:43) 
himmm. askerlik şubeni ara. tc kimliğini ver. bir durumunu sorgulat. bakaya gözüküyor olabilirsin. ilk önce mezuniyet belgeni temin et. sonrası kolay.


  • pause  (06.06.13 13:43:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.