[]

avrupa'da debit card kullanımı

merhaba. buradaki iş bankası, ziraat vs kartımı avrupa'daki atmlerde kullanabilir miyim? kullanabilmek için gitmeden önce nasıl bir prosedür izlemem gerekir? kesilen komisyon ücreti ne kadardır? internet üzerinden yapacağım hostel rezervasyonlarımda bu kartları kullanabilir miyim?




 
ATM'lerde kullanabilirsin ama internet alışverişlerinde kullanılmıyor çoğu sitede.


  • whoosie  (06.06.13 13:11:10) 
atm'lerin çoğunda ; hemen hepsinde (visa/master logolu) kullanabilirsin.Komisyon ücreti kolum kadardır. ölecek durumda değilsen tavsiye etmem. hem senin bankan hem o banka komisyon alıyor. ayrıca büyük çoğunlukla tr.deki bankalar kur değişimini önce TL-USD sonra USD-Euro (veya Pound) olarak yapıyor bir de oradan kazık yiyorsun.

Ne olabilir? Gidecğin ülkeye göre yapı kredi kartınla unicredit* logolu (her ülkede yok) atm'lerden komisyonsuz çekebilirsin. ha keza HSBC de aynı; komisyon almıyor.

Bunun dışında; internet veya pos'la ödemelerde komisyon olmaz; sadece kur dönüşümünden az bir zararın olur. evet int.ten hostel rez. için kullanabilirsin.

int. için de teorik olarak evet kullanabiliyorsun ama hatırlatmak istediğim önemli bir şey var. ödeme yaparken hani cep telefonuna mesaj geliyor ; sonra o mesajdaki şifreyi giriyorsun ödeme yapmak için. Eeee sen yurtdışındayken telefonuna mesaj GELEMEYECEK. Yani int. alışverişlerini sen hala TR'deyken yapabilirsin. Ya da telefonunu (hattını) tr'de bırakır birinden rica edersin in. alışverişi yaparken; o bakar sana söyler...


Güzel anlatabildim mi? bilmiyorum.
  • jimjim  (06.06.13 13:20:01) 
visa mastercard simgesinin oldugu her atmden işlem yapabilirsin, öncesinde bişey yapmana gerek yok.
5tl gibi bir komisyon alınıyor çektiğin paradan ayrı olarak.
çektiğin paranında TL karşılığı normal kurdan daha fazla olacak şekilde hesabına yansıyor.
kredi kartını öneririm ben de. kur neredeyse aynı kalıyor, esktra para ödediğin gib olmuyor.
  • jedilance  (06.06.13 15:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.