[]

WinXp'de zor açılan klasör; bir el atın açalım...

WinXp'de içi medya**** dosyalarıyla dolu(15GB) bir klasör var. Bunu açmaya kalkınca kum saati çıkıyor sonra bekle ki açılsın, yarım saat beklemeyle açılıyor. Önceden böyle değildi, diğer klasörler gibi açılmaktaydı ki diğer klasörler halen normal açılmakta. Ancak bu bahsettiğimi açmak eziyet, ne olmuş olabilir, düzeltmek mümkün müdür?

Not: pio değil, Avast, Spyware Terminator, Crap Cleaner, Advanced SystemCare elinden geçti bir yamuk yok.


 
muhtemelen klasör boyutundan kaynaklanıyodur.

bende de 2 gb. boyutlu çoğu exe'lerden oluşan bi klasör var, sorun ortak.

alt klasörlere bölünmüş yaklaşık 150 gb. film arşivimde bööle bi sorun yok yalnız, belirtmeden geçmeyim...

düdüt: yani işte ön izleme filan bulmaya çalışıyodur her dosya için, ondan kasılıyodur
gruplayınız geçsin...
  • uyuzcan  (27.02.09 01:02:20 ~ 01:20:51) 
Resimde gösterdiğim ayarı yapmayı deneyin.
img4.imageshack.us

  • edge_nabby  (27.02.09 01:21:15) 
@rurouni ve edge_nabby
yaptım, bir değişiklik olmadı.

@uyuzcan
"gruplayınız" derken?
  • late viper  (27.02.09 02:12:33) 
uyuzcan'ın dediği şey dosyaları farklı klasörlere atın, bir klasör içerisinde çok fazla dosya varken olabiliyor o. 15 gb'yi 15 farklı klasöre bölün mesela.
bir de önizleme şeyleri var, onlar da zorlayabiliyor.

  • sanal uyku  (27.02.09 10:45:38) 
shell olarak explorer yerine winrar programı var onu kullanın. explorer dizine girdi mi dosyaların türlerine göre thumblarını yapıyor filan çok zorlanıyor winrar da directorye girince cart diye açıyor


  • joepiscopo  (27.02.09 14:11:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.