[]

Tahlil Sonuçların Hk.

Arkadaşlar aynı testi farklı zamanlarda iki ayrı hastahaneye yaptırdım ama ikisinin referans aralıkları farklı, örneğin ilk teste: üre 10 mg/dl ref: 6-20 bunun sonucu normal dedi doktor 1 ay sonra devlet hastanesinde tekrar yaptırdım bu sefer üre 30 birim yazmıyor ref: 11-45 bunuda doktora gösterdim normal dedi. Eve gelince eski teste bakmak aklıma geldi duruma şimdi uyandım ilkinden 3 kat fazla son testteki değer ama referans aralıkları farklı iki testin şimdi bu referans aralıklarında ki farklılık neden birim falan mı farklı acaba ? Hepsi aşağı yukarı aynı ama sadece bu sonuçta bir farklılık var ? İlk yaptırdığım yere bir daha mı yaptırsam acaba ?




 
laboratuvarların referans aralıklarında illa farklılık oluyor zaten. kullandıkları makina farklılıklarından diye biliyorum.


  • kenar  (05.06.13 22:46:46) 
Ama sonuçlar arasında 3 katı fark olunca tedirgin oldum. Her ikiside kendi referans aralığı içinde ama anlam veremedim.


  • soulpuppet  (05.06.13 22:51:18) 
sorun yok. her tahlil sayfasını kendi verdiği referans aralığına göre değerlendir. mix yapma :)


  • kenar  (05.06.13 22:55:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.