[]

Taze yavru kedi beslemek

Geziden gazdan cok yoruldugum icin bu sefer kolaya kacmak istedim. arastirmadan sorayim dedim.


Sokaklarda islak, üsüyük ve zor durumda olan bir yavru kediyi sahiplendim bugun.


Beslenmesi, bakimi, tuvaleti? Neler yapmaliyim ilk bir haftami kotaracak bilgiler bekliyorum siz degerli kediboy, kedigirl' lerden.

 
tuvalet eğitimini vermeye çalış. ilk önceliğin bu olsun. kedi kumu aldın, bunu da uygun bir kaba koydun ama kedicik gidip başka bir yeri kirletti ya örneğin, oradaki kakayı hemen temizleme. uygun bir şeyle, kürek ya da bir parça karton, kakadan bir miktar al ve kumuna bırak. sonra kediyi oraya götür ve oturmasını, koklamasını, etrafında gezmesini sağla. burnunu hafifçe kakaya yönlendir hatta. hızla öğrenecektir, korkma.
bir de geceleri kapını kapatma. yanına gelip ayak ucunda uyumak isteyecektir. bırak uyusun. bir süre sonra başka yerde uyusa bile sen alıp yatağa getireceksin, demedi deme :)

  • kareli defter  (05.06.13 20:35:20) 
Ben daha once kedi besledim fakat kendisi 7 aylikti bize geldiginde. Ama bu kadar yavrusunu daha once beslememistirm.

TOMA magduru kendisi. tomanin islatip bir koseye firlattigi bir kedi degil kedicik. Biri gorunce almis. Ben de ondan sahiplendim. miyavlamasi cok garip ya yavru kediler boyle de olabiliyor ya da tazyikli suyun etkisi.

tuvalet egitimi isi tamam onu cozdum. Kicini da silerim bu tatlinin. Peki süt? ne yiyebilir bu allahin şapşalı kedi yavrusu :)
  • kratos  (05.06.13 20:42:33) 
bir aylık kadarsa süt ekmek, yaş mama yedirebilirsiniz. daha da küçükse kedi biberonuyla besleyebilirsiniz. yarı yarıya süte su ekleyin.


  • rayde  (05.06.13 20:49:52) 
Royal Canin' in 4 aylida kadar kediler icin hazirladigi bir kuru mama var. onu aldim ve kendisi bu mamadan cok mutlu mesut.

Buyuyor tavsiyelerinizle.

@karelidefter tam senin dedigin gibi ogrettim kuma gitmesini de.
@beckwith soyledigin de ise yaradi.
  • kratos  (13.06.13 17:36:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.