[]

neden starbucks kichenette vs düşmanlık başladı?

biri bana bunun mantıklı bi açıklamasını yapabilir mi?
yani mağzaların sahipleri bile aynı değil tamamen frenchizing anlaşmalı kurumlar. kanyondaki ya da bilmemneredeki adamın suçu ne?

www.facebook.com

 
arkadaşın ayşeyle ,fatma kavga etse sen fatmaya trip atarsın.gelmiş starbucksa neden düşmanlık başladı falan filan diyorsun.
kapılarını kapatırsalar başlar tabi düşmanlık.

  • Caaannn  (05.06.13 17:19:38) 
cevap: çünkü aptallar.

aynen dediğin gibi durum ama bizim insanımız gaz insanı o yüzden boşuna çeneni yorma anlatamazsın
  • kurcalamabozarsin  (05.06.13 17:20:13) 
hiçbir mantıklı açıklaması yok elbette. tamamen sürü psikolojisi ve çakma devrimcilik! sosu ile uygulanmaya çalışılan bir eylem.
starbucks kapılarını kapatmışmış... taksim de kapılarını kapatan bir tek starbucks mı idi? kaç dükkan açıktı 2 gün boyunca taksim de?

yıllarca kahrolsun abd emperyalizmi diyerek buraları yıkan taşlayan kitle bu gezi parkı olaylarında, nyt cnn hep bizim yanımızda diyerek onları alkışladı... o kurumlar amerikan emperyalizmine hizmet etmiyor mu?
  • pause  (05.06.13 17:24:12 ~ 17:34:54) 
bir ya da birkaç mağazanın yaptığı şeyler var. esasında işletmeci olsam kapının önünde olaylar olsa ilk etapta kapıları camları kapatıp zarardan kaçınmak içgüdüsüyle hareket edebilirsin. işletmeci psikolojisi bizden farklı olabilir. sonrasında direnişte eylemcilere yardım ettiklerini ilettiler starbucksın. bilemiyorum ne kadar doğrudur.
ben cuma günü galatasaraydan aşağı doğru kovalanan gruptaydım. gazlar yüzünden hem soluk alamıyor hem gözlerim deli gibi yanıyordu diğer taraftan sinir ve acıdan da ağlıyordum. soluksuz kaldığım bu anda starbucksı gördüm, içerisi gayet boştu. sadece 2 kişi vardı. kasaya gittim suratıma baktılar bir süre sonrasında biri gelip koluma girdi, aşağı kattaki lavabolara indirdi ve elimi yüzümü yıkamama yardım etti. sonra çıkıp non fat latte yaparken kullandıkları sütten getirdi :) çıkışta bir tane su ve kahve verdiler, ödeme yapmak istedim almadılar. dışarı çıktım. o kalabalığın içinde elimde kahveyle dolanmanın yanlış olacağını düşünüp kahveyi bıraktım bir köşeye. netekim dediğiniz gibi hepsi aynı kafada olmayabiliyor. ancak mado hep aynı sanırım. 1 mayısta da emek sineması gösterilerinde de gezi parkında da hep sırt çevirdi.

  • mat couthon  (05.06.13 17:25:59) 
O gün orada tek başına oturan bendim. Kanyonda işim vardı hallettim ve gidip oturdum. Ben ctesi de pazar da beşiktaştaydım. Herkes kadar elimden geleni yaptım.

Orada belki de sırf yanındaki alkışlıyor diye alkışlayanlar, moda diye olaya katılanlar vardı. Karşıdan el kol hareketi yapan delikanlılar(!) , oooo gerizekalı, allah belanı versin gibi tezahüratlar, üzerime su atan ablalar bile vardı.

Zaten herkes fotoğraf çekme derdindeydi.
Bi abimiz gidip nutuk kitabı alıp masama geldi. Önüme koydu oku kansız oku dedi. Alkışını aldı gitti.

Ben onlardan biri olduğuma utandım.
Normalde kalkıp giderdim ama o küfürlerden hareketlerden sonra gitmek istediklerini vermek olacaktı. Oturdum.

Bi genç kız geldi yanına
Lütfen anlayış dedi. Ağlıyordu.
Çok yaralılar gördüm kaç gündür sağlık desteği vermeye çalışıyorum dedi.
Ben seni çok iyi anlıyorum ama bu kalabalığa anlatamazsın dedi.

Kanyon yöneticisi alpar bey geldi.
Gelin içerde bi kahve ısmarlayayım dedi.
İçeri geçtik. Ve dağıldılar.

Bu yapılanın haklı bir yanı yok
Bunun adı taciz.
Kimin ne olduğunu bilmeden yaftalayıp hedef göstermek bu.. Kazanılan şeyleri bilinçsizce kaybetmek.

Ben oradakilerden fazlasını yaptığıma inanıyorum ama herkes şekilci.. Malesef.

Kalk kalk allah belanı versin top musun oğlum, küfür. Hakaret vs.. Ve onlar kahraman..

Olayın iç yüzü budur.
  • sormayın bana sen o musun diye  (05.06.13 18:11:16) 
alakasız belki ama osmanbeydeki adını bilmediğim kuaför beni son anda içeri çekti, bulup onlara teşekkür etmeliyim, iyi ki hatırlattınız.


  • rn  (05.06.13 18:11:49) 
yani tamam diyelim ki franchising olayı yok en azından madoda kesin olduğunu biliyorum. herneyse sonuçta starbucks kapılarını "nnoluyo lan ne bu kargaşa" diyerek müşterilerini korumak adına kapatıyor kimseyi almamak için değil ve ayrıca sonrasında herkesi içeri alıp yardım ettiği fotoğraflar da mecvut. anlamak istediğim neden düşmanlık besleniyor? fenerliyle beşiktaşlı kardeş oldu diye sevinirken esnafa mı küsülüyor şimdi?


  • neira  (05.06.13 18:17:03) 
yardım ettiydi etmediydi kapıyı açtıydı kapadıydı bunlar mesele değil sonuçta "starbucks". kapitalizmi ve amerikayı temsil ediyor yani her zaman akpyle aynı tarafta. gelip geçici şeylerle boşuna kendimizi kandırmayalım. ayrıca hayatımda bu kadar sığ bir düşünce görmedim franchising iyi bok mu sanki yani kapitalist işbirlikçisi burger king şubesi açan adama saygı gösterilebilir mi bunu mu savunuyorsun?


  • tetebangura  (07.06.13 14:59:24) 
boykotun gezi olaylarıyla bir ilgisi olmasına gerek yok. emperyalizme tekelleşmeye karşı bir düşmanlık olarak da değerlendirebiliriz. o anlaşmalı kurumlara zaten gitmiyordum düşmanlığım vardı. aslında normal zamanda da gitmemen gerekiyor bence. neden ayağında conversele mcdonalds taşlıyosun muhabbetine dönmesin olay. başbakan faiz lobisi dedi sen de o da bu da şu da karşı değil mi faiz lobisine. e tamam bilader tekelleşmeye de karşı ol o zaman.seni sömüren ne varsa hepsine karşı ol. evet starbucks insanları sömürür ve dünyalar güzeli kapital abilerimize para akıtır.
gezi olaylarına destek verip sonra da bu ekonomiyi sömüren şirketlere gidersen totoşsun güzel kardeşim. ölen insanların acısını hiç hissedememişsin demek oluyo. şimdi mesaj atar biri sen hiç tişört almıycan mı bilmem ne. elimden geldiğince almıycam güzel kardeşim. neyi çökertebiliyosak neyi iflas ettirebiliyosak kardır. bugün starbucks batar yarın adidas. bu kafayla giderse de bi sikim değişmez aferdesin

editleyeyim: ayrıca kapısını açan starbucks şubesi de vardı. bundan sonra kahvemi orda içerim gibi bir düşünce yok olamaz. oraya da gitmeyeceğim.
  • durbikonusucaz  (15.07.13 02:31:26 ~ 02:40:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.