[]

tinnitus

Soru çok kısa.Tinnitus sorunu yaşayan arkadaşlar varsa onlardan bu illeti yenmenin(azaltmanın) yollarını anlatmalarını istiyorum sadece.Biliyorum tıpta bunun bir çözümü yok,belki yaşayanlar bilir.




 
1,5 sene once çanlar benim icin caliyordu, 2 ay kadar cok siddetli bicimde devam etti muthis bir isitme kaybiyla. doktor kandolasimini destekeyici ilaclar denedi. ilk deneme "Pentoxifyllin" etken maddeli bir ilacti, basarisiz olduk. ikinci denemede "Naftidrofuryloxalat" etken maddeli ilaci verdi.(ticari isimleri muhtemelen farklidir, turkiyede degilim, o yuzden etken maddelerini yazdim. ayni olma ihtimaline karsi ilkinin adi pento-puren, ikincisi dusodril) 3-4 gun sonra ugultulu cinlamalar kesildi. 10 gun kullandim. amma velakin bir kac aydir yavastan tekrar basladi bu cinlamalar. siddetli degil simdilik, cok farketmiyorum ama cok rahatsiz ederse yine ilac tedavisi olacak buyuk ihtimalle.
gecmis olsun.. cok sinir bozucu cidden.
bir de kulak lazeri varmis simdi buldum "TinniTool EarLaser" ama ben bilmem doktor bilir.
  • eick  (26.02.09 22:09:41 ~ 22:19:44) 
bir süre sonra insan sese alisiyo, alismak zorundasin zaten istesen de gecmiyor. 3-4 senedir var bende ilk baslarda kis aylarinda beliriyodu yaz olunca kayboluyodu. simdi ise hep var diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit!!! sabahtan aksama kadar.

doktora gittim bisi yapamayiz dediler, sese alismaniz lazim bla bla bla. alistim ben de mecburen. stres cok etkiliyor bunu farkettim, yogun zamanlarimda cok daha sesli oluyor cinlama. stresten uzak durmaya calis (herkes diyo da nasil olcaksa ben de anlamadim) ayrica daha da tetiklememek icin cok sesli müzik dinleme derim, cok sesli ortamlarda uzun süre bulunma falan.

gece yataga yatinca ses kafana takilir da uyuyamazsan kisik sesle müzik acabilirsin. bir de sey önermisti doktor bana odanin icine konulabilen minik havuzlar oluyo (bkz: sprinkler) onlarin sesi de rahatlatici oluyormus.

sonuc olarak cinlamaya alissaniz iyi olur.
  • mamu  (26.02.09 22:19:16) 
b vitamini kompleksleri ve gingko biloba tabletleri de işe yarıyor sanırım.


  • baldur2  (26.02.09 23:01:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.