[]

TWITTER Gözaltıları Hakkında

on yüz bin defa söyledik kardeşim, isim soyad girmeyin şu internete diye. bakın bu süreç şöyle işler:

1) polis ilgili siteye başvurur, ıp'leri ister. bildiğim kadarıyla twitter zaten vermiyor bunu da (zaten o yüzden devrimler twitter'dan yapılıyor, ekşi sözlük daha tehlikeli o bakımdan), diyelim ki verdi.
2) savcılık ilgili ip adreslerinin hangi telefon numarasına ait olduğunu türk telekoma sorar.
3) tt cevap verir. şahıs bilgileri verilir.
4) hat sahibi hakkında soruşturma başlatılır. gerekirse evine gidilir. ifadesine başvurulur.
5) sonra o ifadeye göre suçlu aranır artık her kimse.

bu çarkın 24 saatte işlemesinin im ka nı yok. mal gibi isim soyad giriyorsunuz, açık ediyorsunuz kimliklerinizi, doğal olarak yakalanıyorsunuz. suç işlemeseniz bile ibret olsun diye gözaltına alınma ihtimaliniz varken, önümüzdeki günlerde ne olacağı belli değilken çok riskli bir biçimde kullanıyorsunuz sosyal medyayı.

bak yazmış adamlar. kullan bunları. suç işle demiyorum, suç işleme zaten, polisle başını derde sokma, ama gezi parkı gibi hassas mevzulara gireceksen de dikkatli ol amk, ibret olsun diye alıyor adamlar. isim soyadsa hesabınız değiştirin adınızı gerekirse kapatın başka hesapla devam edin. bu kadar basit.

 
alsin iceri ne olacak? hangi birimizi alacak?


  • chavezding  (05.06.13 01:20:59) 
çok doğru yazmışsın.
twitter da ad-soyad-kişisel foto yayınalamzsan hiçbir şekilde bulamazlar.

  • raskolnikov2  (05.06.13 01:26:13) 
usta dediklerinden hiçbir şey anlamadım. şimdi tt istese bütün secereni çıkarır. yani o ip'den kaç tane facebook hesabına girilmiş. düzenli mi girilmiş. fake mi gerçek mi vs. değil mi?
anlamadığım bu değil ama. isim farklı olsa ne olacak? sonuçta hat sahibini alacaklar demişsin.. e babamı götürseler iyi mi olacak şimdi.. iyice çorba oldu.
daha açık anlatman mümkün mü?
  • mahsusmahal  (05.06.13 01:30:37) 
o ip'den kaç tane facebook hesabına girilmiş gibi bir kanıt olamaz soruşturmada. ancak 'facebook şirketi şu mesajın bu ipden yazıldığını söylüyor' belgesi olabilir. ayrıca evet hat sahibi ile başlıyorlar bildiğim kadarıyla.

twitter'dan adını soyadını sil, location'lu tweet atma, insanlara hakaret etme, mümkün olduğunca koz verme, sıkıntı çıkmayacak. çözümü bu.
  • roket adam  (05.06.13 01:38:40) 
şimdi mesela ben ekşi sözlüğe gerçek adımı yazmadım. ama mail adresim sık kullandığım adres. mail adresime gelen çoğu mail'de gerçek adım yazıyor. mesela aynı mail adresini daha ciddi bir platformda kullanmam gerekmiş ve orada gerçek bilgilerimi vermişim.. bu şekilde bulunmak mümkün değil mi?


  • mahsusmahal  (05.06.13 01:40:33) 
yok bu benim en dikkat ettiğim şeylerden birisi zaten.. insanlara hakaret etmemeye, suç oluşturacak şeyler yazmamaya dikkat ederim çoğu zaman.. kendim için sormadım. sadece kafamda netleşmedi. teşekkür ediyorum cevapladığınız için..


  • mahsusmahal  (05.06.13 01:45:04) 
benim merak ettiğim diyelim göz altına alındık ve haliyle göz altında dayak yedik. -ki göz altında bu muhtemel senaryo zaten. hatta birkaç arkadaşımı yakalayıp, araca alıp dövüp 4-5 sokak ötede salmışlar.

böylesi bir durumda şahitlerimiz olsa, hakkımızı arayamaz mıyız? bana koyan bu. böyle iş mi olur arkadaş.
  • uu1  (05.06.13 01:58:09) 
polis kafasina taktigini isim soyisim girsen de girmesen de bulur. ben twitter ismimi mahmut armut yapayim mesela beni bulma sureleri 10 dakika daha uzar. o kadar.
keske her sey bu kadar basit olsa.

ayrica anonim kalmak istemiyorum. yazdiklarim benim dusuncelerim. capulcunun krali gibi bir nick ile yazmak bana gore degil.
  • lorenzen  (05.06.13 02:01:07) 
Ekşi Sözlük için konuşmadım, TWITTER için söyledim. Sözlük zaten TC yasalarına tabi, ne yaparsan yap IP bilgilerini vermek zorunda savcılığa.


  • roket adam  (05.06.13 02:14:15) 
roket adam, atladığın bir nokta var, adamlar evi basıp hdd'lere el koyunca. o hesaba dair çerez veya hash taramasında kullanıcı bilgilerin ortaya çıkıyor.
,

  • dokunmakalbime  (05.06.13 09:23:11) 
O twitter hesabının sana ait olmadığını bulamıyorsa, evini nasıl bulacak?


  • roket adam  (05.06.13 15:28:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.