[]

Olaylardan sonra Çevik Kuvvet ile dertleşen, sohbet eden var mı?

Sağda solda, fotolarda göstericileri ve polisi yanyana görüyoruz, var mı konuşanlar onlar ne diyor?

Öğrenmek istedim.


 
Ben yoruldum bırakın eve gidecem deyip, elini kolunu sallayarak polislerin arasından geçtiğini söyleyen bir arkadaşım var.


  • zombi  (04.06.13 22:16:24) 
  • i am so so serious  (04.06.13 22:18:13) 
verdiğim bi cevabı kopyalıyorum:

"bi resim vardı, oraya gitmek tercih değildir, emir verilir yapmak zorundasın. biber gazı atmak tercih değildir, emir verilir yaparsın. ama o biber gazını insanların kafasına doğru atmak, 4-5 kişi birisini sürüklemek tercihtir diye. herkes aynı emri alıyor. nasıl yorumladığına bağlı. mersindeydim 2 gün, görmüşsünüzdür mersin forumdaki polisi. tabi onlarda da kötü niyetliler vardır belki ama geneli gerçekten genel olarak hayalimizdeki polislerdi. atatürk parkında (sahildeki o uzun parkın adı atatürktü dimi ya la ?" 2 tanesi oturuyordu, sakince gazete okuyorlardı gittik protesto dışında da bi iletişimimiz olsun, hem belki biz yanlış bakıyoruz diye konuşalım dedik adamın ikinci cümlesi "zaten vatan haini de biziz, kimsenin suçu yok ben zevk alıyorum bu işten" oldu. içim parçalandı ya la. mersin polisinin iyi niyetini görmüştüm, o adam da onlardan birisiydi. o yüzden "yok abi bizim derdimiz ankaradakilerle, taksimde güven parkta izmirde bütün polisler böyle olsaydı tek bir kişinin bile tırnağı kırılmazdı" falan diye adamı sakinleştirmeye çalıştık. öyle polise atılan taşa ilk ben siper olurum.

ama gelelim ankaraya, cuma günü şinasiden ulusa kadar gittim gece 11de. güven parktan metroyla devam ettim ulusa güven parka kadar yürüyerek gittim. sürekli oradan oraya savaşa gider gibi koşan bir polis grubu vardı. sanırım amaçları sadece koşmak. spor yapıyorlar belki de. :) ama bak sana yemin ediyorum, öyle bir gidişleri vardı ki "çekilin analarını sikicez" der gibi. "açıl açıl açıl ! açıl diyoruz hala yolun ortasında dikiliyor !" kol kola yürüyen 2 tane masum kızdan yarım milisaniye içerisinde kenara geçmesini bekliyorlar. anlatamam o anı, o koşuş o mimikler o ses tonu... adam isteyerek ve bilerek, zevk alarak saldırıyor. biraz daha ilerleyince tomanın arkasına yaslanmış kaskı elinde çökmüş gibi muhabbet eden 2 polis gördüm. duyamadım tabi ne konuştuklarını, ama tomanın öbür tarafında yüzlerce insan oraya ulaşmaya çalışıyorken o adam üzgün bir şekilde arkada dikiliyordu. öbür meslektaşları ise "çekilin lan aç yolu aç aç aç aç" diye herkese bağıra bağıra maskelerini takıyordu.

kendi adıma konuşayım, bu polis bizim polisimiz. n.ş.a. kimsenin dokunmaya hakkı yok. ama ben hiçkimseye sıfatından dolayı "polis, yaşlı, öğretmen, akraba" saygı duymam. yaptığından dolayı saygı duyarım. saygı duymuyorsam sıfatı önemsizdir. o mersindeki polis türk polisidir, atatürkün polisidir, halkın polisidir. güven parkta çevreyi hüzünle izleyen polisle meslektaştır. ama ankarada onu yapan polisler orospu çocuğudur. onuncu kata biber gazı atan bir insanın yaşama hakkı yoktur, toma ile birisini ezmeye çalışan birisinin yaşama hakkı yoktur."

vicdanı olanlar, verilen emri en insancıl şekilde yorumlayanlar gerçekten bıkkın. "zaten hep vatan hainiyiz biz..." diyerek geziyorlar. öbür faşistlerse "gebersin it oğlu itler" şeklinde.
  • zazazaraeta  (04.06.13 22:18:32 ~ 22:47:06) 
bunlar polisi şirin gösterme çabaları hep gençler.yanı başında kafası kapsülle bile isteye yarılan bi insan görünce anlarsınız çevik kuvvetin gerçek niyetini,bizim aramızda nası az sayı provakatörler varsa onların arasında da muhakak az sayıda iyi polis vardır tabi.


  • ganyotçu  (04.06.13 22:19:17 ~ 22:20:43) 
direnisciler dost, polis dusman diye bir durum yok arkadaslar. gidip protestonu yaparsin, polisin de kafasini gozunu kirma durumu olmaz. bu kadar birbirimizi otekilestirmeyelim. evet cokca orantisiz guc kullaniyorlar ve gereksiz mudahelelerde de bulunuyorlar ancak bu insanlar da yunan askeri degil ve sizlerden birinin kardesi, oburunun amcasi, digerinin kiracisi falan.

sonuc olarak konusulup dertlesilebilir. bugun haberlerde cok guzel bir goruntu vardi. gosterici polisle konusmasini kaydetmis cok guzeldi.
  • exlibris  (04.06.13 22:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.