[]

Matematik Bölümü Mezunu Ne iş Yapabilir?

Soru başlıkta işte. Bilgisayarla alakalı bir şeyler demeyin. O eğitim sıfıra yakın verildi. Öğretmenlikten başka meslek soruyorum ayrıca.




 
analiz, istatistik, raporlama yeter mi


  • magoria  (26.02.09 09:32:10) 
onların hepsi bankacı oluyor. ne kadar matematik/istatistik bölümü mezunu tanıdığım varsa bankacı oldular.


  • kibritsuyu  (26.02.09 09:40:16) 
Kız arkadaşım matematik mezunu da. Şu an Samsun'da dersanede öğretmenlik yapıyor. Sağlam da çevre edindi, veliler sürekli özel ders için yalvarıoylar diyebilrim ukalalık olmazsa. Ama benim samsunda iş bulmam biraz zor. E evlilik yaşları da geldi. Samsun'da iş bulamazsam İstanbul'da ilk etapta öğretmenlik yapamazsa başka bir şey olabilir mi diye düşünüyodum.


  • teritori  (26.02.09 09:53:01) 
@magoria: o dediklerin de genel anlamda bilgisayar ile yapılır ama.


  • teritori  (26.02.09 09:53:23) 
Benim bildiğim dershane öğretmenliği yapıyorlar. Tanıdğım bu vasıflara haiz kişiler var.


  • joehigashi  (26.02.09 10:21:53) 
Bir bankanın bilgi işleminde analist olarak çalışabilirsin. Az çok bilgisayar bilmen yeterli. Sonrasında zaten gerekli tool'ları öğrenip yoluna devam edebiliyorsun. Bilgisayarlardan korkma. Onlar senin ekmek kapın olabilir...


  • systemteres  (26.02.09 10:22:47) 
@systemmeters: keşke matematikçi olan ben olsam.


  • teritori  (26.02.09 10:28:30) 
Bilgisayarla alakalı iş başka, bilgisayar kullanılarak yapılan iş başka. Analiz, istatistik vs şeyler için elbet en azından Excel, Word veya okulda zaten öğretilmeyen işte öğrenilen mesleki basit ptogramları kullanmak lazım ama o kadarını da bilecek artık :)


  • crown  (26.02.09 10:31:29) 
Bilgisayarla alakalı demeyin demişsiniz ama o söylediğini bir daha düşününüz. Ben de matematik mezunuyum. Bilgisayarla alakalı şeyleri illa ki okulda öğreneceksin diye düşünmeyiniz. Oturunuz kendi kendinize bir şeyler öğreniniz, bir matematikçinin yapabileceği en güzel iş bilgisayarla alakalıdır. Ben kendi kendime azıcık linux öğrendim şu an o öğrenimim sayesinde yazılımcı olarak çalışıyorum. Bilişimden uzaklaşmayın


  • la mer  (26.02.09 10:43:55) 
İlk olarak ben değilim matematk mezunu onu belirteyim. Bilgisayar word-excel olarak elbet biliyor. O kadar da uzak değil bilgisayara. Ama bilgisayar kullanmaktan hiç haz almıyor kendileri evde yatıyor bilgisayarı öyle diyim :)
Neyse öğretmenliğe devam etsin. Özel derslerden çok para kazansın, ben de hayatımın amacı olan ev erkekliği yapim :)

  • teritori  (26.02.09 10:58:55) 
ustune finans masteri yaparsaniz ekonomi alimi olursunuz.
matematik doktorasi yaparsaniz hoca olabilirsiniz.

bilgisayar uzerine yaparsaniz ITci olabilirsiniz.
matematikten mezun bir arkadasim, insaat masteri yapip binalarin salinimlari(frekans ve sinyal isleme, bunlar yuksek lineer cebir bilgisi erektiriyor) uzerine calisma yapti.

valla akilli biriyseniz,, niyet ettiginiz seyi sonuna kadar goturmeye gayretliyseniz ve amaciniz akademik kariyer degilse, ekonomi veya muhendislik bilimlerine kolayca atlarsiniz bir master ile.
  • yirtik foto  (26.02.09 18:28:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.