[]

Sosyal medyada gizliliğinize dikkat edin #direnGezi

Takip ediliyoruz.

Sosyal medya mecralarında gizliliğinizi koruyabilmeniz için şöyle bir rehber hazırladım: cnr0.org

Lütfen uygulayın, yayın, paylaşın, gerekirse copy paste yapın hiç sorun değil, kaynak göstermeseniz de olur. Kendinize iyi bakın.

 
ben de ufak bir ekleme yapayım. eğer kendinizi tamamen sağlama almak istiyorsanız,

1. bikaç haftalığına wireless şifrenizi kaldırın(eviniz basıldığında ben yazmadım ağımıza giren birileri yazmıştır demek için)
2. r wipe and delete'i indirip diski fat32 olarak formatlayın.
3. ondan sonra programdan wipe free space de, wiping algortyhm olarakda Dod 5200.28-Std yi seçin.

yine de içiniz rahat etmediyse 1 ve 2. maddelerin arasına şunları iliştirebilirsiniz.

a. riskli gordugunuz resim, yazıları tek tek açıp değişiklik yapın ve kaydedin.(zira kurtarılma işlemi yapıldığında son save hali kurtarılacaktır)
b. harddiski komple silip. sonuna kadar doldurun. daha sonra format çekin.
hiç uğraşmam diyorsanız direk harddiski söküp başka bir harddisk tutun. fakat harddiski evde saklamayın. zira baskında tum dolap, çekmeceler aranıyor. aynı şekilde evde hiç bir şekilde hdd, flash disk, sd card vb şeyleri bırakmayın. kontrol amaçlı onları götürürler.
  • dokunmakalbime  (03.06.13 08:49:08 ~ 08:58:15) 
ölü taklidi de yapalım mı?


  • sadegazoz  (03.06.13 09:11:10) 
Kim neden takip ediyor?
Bu soruların cevabı yoksa korkmaya da gerek yok
Dedikodu...
  • pause  (03.06.13 09:19:54) 
benim mesajım, sosyal medya'da devlet kurumlarına, polis'e hakaret, küfür etmiş olanlar için.

2 yıl önce bu polis şiddetine namussuzluktur. dediğim için 1.5 yıl mahkemelerde süründüm. aynı şeyleri yaşamayın diye söylüyorum.
  • dokunmakalbime  (03.06.13 09:27:07) 
Wifi şifresini kaldırmak inanılmaz riskli bir işlem. Birisi 'yasadışı' (!) bir işe karışırsa o internetten direkt hat sahibini suçlu tutacaklar. O konuda şüpheliyim ben.


  • roket adam  (03.06.13 12:53:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.