[]

Yurtlarda imza sorunu

Yurtlarda imza atmanın mecburiyeti nedir? devlet bunu şart mı koşuyor yoksa yurtlar kendileri mi yapıyor bunu. neden sordum, 3 sene devlet yurdunda kaldım şu an kampüsün özel yurdundayım 4 senedir imza atıyorum bıktım. normal yurtlarda kalan arkadaşlara yok böyle bir muamele. o yurtlar yapmayarak sorumluluk mu alıyor, yoksa imza isteyen yurtlar imza koleksiyonu mu yapıyor? temel anlamda imza gerekliliğini düşününce, öğrenci imza atmamış dışarıdaydı bir sorumluluğumuz yok falan. peki neden bu değişik uygulamalar?




 
kyk'da iken akşam 10'dan sonra yurttan çıkış yasaktı. 10'da imza defteri açılırdı buradayız diye imza atardık( chip'li karta 6'şar lira verdik 3 yıl boyunca ama kullanılmadı o ayrı)

şimdiki yurtta iş biraz daha gevşekti defter 10'da açılıyordu ancak dışarı çıkma yasağı falan yoktu, imzayı atıp arkadaşlara gittiğim de çok oldu. uyanmış olacaklar ki şimdi imza saatini gece 11.30'a almışlar. ulan 11.30'da kalkıp imzaya mı gelicem sizin için. (uykum var diyip dilediğim vakit atıyorum bu imzayı yine)

sorunum şu, nedir bu imza olayı hala, diğer özel yurtlar yoklamayı takmazken neden kampüs ve kyk yurtları sayıyor?
  • abtash  (25.02.09 23:47:10 ~ 23:48:06) 
o alkol maddelerin hemen altında 3 gün üst üste mazeretsiz imza atmassanız atılırsınız yazıyordu(kyk için diyorum) kimse atılmazdı o ayrı tabi. para cezasına çevrilirdi.


  • abtash  (26.02.09 00:21:34) 
biz de aylik atardik ama pesin pesin degil, biten ayin imzasini. zaten basina bisey gelen imzasini atamamis oluyordu. sokaklarda sabahladim gecelerce, yurttan kimse sen neredesin dostum demedi.

yurt ankara tahsin banguoglu yurdu idi. sene 1996/1997. sonra da baydi zaten ciktim yurttan, bekledigim disiplini bulamadim, imza yok bisey yok, oyle yurt mu olur.
  • fdegir  (26.02.09 10:27:21) 
yıllar geçti durumlar değişti, toplu imza yok, en azından bizim yurtlarda, gelmeyince çiziyorlar.


  • abtash  (26.02.09 20:09:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.