[]

Direnişçilerin Etrafa Zarar Vermesi Dogru Mu?

Haklıyken haksız durumuna düşmüyor muyuz?Neden bunu yapıyorlar?Neden diğer gruplar uyarmıyorlar?İnsan gibi zarar vermeden eylemimizi yapsak ya?




 
  • dedeye sahip çıkalım  (02.06.13 19:22:18 ~ 19:23:21) 
Sizin gibi eyleme sadece 'iki ağaç' gözüyle bakmıyorum yalnız,bizim düşüncelerimiz farklı.

Eylemi sonuna kadar destekliyorum lakin zarar vermeyelim diyorum.
  • fraise  (02.06.13 19:23:04 ~ 19:24:48) 
Etrafa zaran verenler direniscilerin arasına karışan marjinal gruplardı. Taşkınlık yapanlara vatandaşlar müdahele ediliyordu. Uyarılar yapıldı. O kadar insanı kontrol etmek her zaman mümkün olmadı. Ama engel olmaya çalışıldı.


  • zombi  (02.06.13 19:23:42) 
Otobüs yakmak, vatandaşa ait mala-mülke zarar vermek; beyinsizlikten başka bir şey değil. Provokatör denen kimseler, aynı zamanda faşist olduklarından, kolay kolay bir şey söylenmiyor.

Bir de şu dezenformasyon olayı var ki, midem bulandı artık. Twitter provokatörleriyle uğraşıyoruz. Bunları yapanlar kimlerdir bilemiyorum fakat bazılarının aptal gibi her söylenene inanıp, bir de doğruluğundan eminmiş gibi başkalarına yaymaları tam bir aptallık örneği. Haklıyken haksız duruma düşmekten ziyade, olayları sadece TV'den takip eden zavallıların gözünde, hepten haksız duruma düşmek oluyor bu.
  • ahmetcan44  (02.06.13 19:26:33) 
En basitinden cuma günü istiklalde akşam saatlerinde 2 mal vakıfbankın camları indirdi, insanlar galeyana geldi, 2-3 kişi kovalayıp dövecekti hatta ama kaçtılar.

En basitinden oturan insanlara sabah baskını yapıp eşyalarını yakarak haksızlık yapıp sonra ama onlarda cam kırıyorlar demek komik oluyor.


yapanlara gelince sivil polis veya provakatörler diyorlar ama ben aşırı uçların yıkıp yakmaya alışmış adi uçları olarka düşünüyorum. biraz bdp'Li birazda sol fraksiyonlara mensup piçler. GEnel olarak %99 karşı tabi bu tür şeylere.
  • efrasiyab87  (02.06.13 19:26:33) 
Aynen böyle düşünüyorum. Dün çok rahatsız oldum yapılan gereksiz şeylerden. Anlamsızdı çünkü yapılanlar. Haklıyken haksız duruma düştük resmen. Milletin özel arabasını yakıp yıkmanın, ulaşım için kullandığımız otobüsleri kullanılamaz hale getirmenin hiçbir manası yoktu. Uyaran birkaç kişi vardı, alkışla destek verdim.


  • devilred  (02.06.13 19:26:55) 
etrafa zarar verenlerden herkes rahatsız hatta bununla ilgili bir yazı dağıtılıyordu bir ara. uyaranlar oluyor polis otobüsünü devirmeye çalışanları durduranları gördüm dün ama yangın çıkaranlar mesela oldu onlar da belli ki amaç dışı kişiler ve yangına su taşıyan onlarca insan da oldu, bu çevre zararı marjinal grup veya sivil polis ile yapılıyor olma ihtimali çok yüksek ama şu da var o zararların büyük çoğunluğu polis işgali ile yapıldı dükkanların camları vs yani ama medya bunları farklı yansıtıyor, yoksa çöp topladık kaç saat dün bugün de çöp toplayan çiçek ekenler olmuş gerçek grubun böyle şeyler yapma durumu yok zaten yapanlar da uyarılıyor e tabii hiç olmasa daha iyiydi.


  • lunedor  (02.06.13 19:41:43 ~ 19:42:40) 
tabii doğru değil. düşünüyorum da bunun önüne nasıl geçilebilir, uyarıdan anlayacak adam zaten en başta böyle bir şey yapmaz, yapanı yakalayıp polise teslim edemezsin, dövemezsin, fotografla deşifre edemessin, hem hiç bir şeye yaramaz hem de zaten olan olup bir kere bunların derdi başka dendikten sonra ortaya çıkartmışsın kaç yazar. dışardan izleyen adam otobüse zarar verildiğini hatırlar, kimin yaptığını amacını bilmesine gerek yok onun için.


  • vrykolakas  (02.06.13 19:43:03) 
eylemciler oturuyor - polis gaz sıkıyor
eylemciler gaz sıkan polise taş atıyor.
polis gittikçe artan bir tempoyla gaz bombası atıyor.
eylemciler karşılık veriyor.
polis geri çekiliyor.
eylemcilerden bazıları polise taş atıyor.
eylemcilerin geri kalanı taş atanları engellemeye çalışıyor.

olay bu şekilde.

edit: polis derken çevreyi de kastediyorum.eylemciler polise karşı direnmek için etrafa zarar verdi.
  • nodrap  (02.06.13 19:50:43 ~ 19:51:44) 
biz adam gibi gittik eylemimizi yaptık ama etrafa zarar veren çok oç vardı


  • defansif orta saha  (02.06.13 20:06:34) 
gece zarar veren marjinal gruplara karşılık sabah giderseniz parktaki izmaritlere kadar büyük bir titizlikle temizlik yapan yüzlerce insan görürdünüz.
evet etrafa zarar verilmesi yanlış ama bunu bütün direniş hareketinin üzerine yıkmak da çok yanlış.

  • chavezding  (02.06.13 20:25:14) 
bazı itlerin çevreye zarar vermesi için eylem olmasına gerek yok. otobüs koltuklarını, durakları, bankları, toplu kullanılan bir çok mala zarar veriyorlar. eylem gibi heyecanın yükseldiği anlarda katlanarak artıyor. provokatörler var, sivil faşistler var, bir de öküzler var.


  • vizdilva  (02.06.13 20:33:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.