[]

Sinüs üretmek ne yav?

Şair burda ne demek istemiş?:

"Şunu belirmek isterim ürünün gerçek sinüs üretmemesi hassas cihazlarda problem olabiliyor, mesela TV lerde önerilmiyor."

Tunçmatik cihazın yorumunda geçiyor bu. Şimdi ben yeni aldığım samsung 46F8000 LED TV yi ne olur ne olmaz diye buna bağlamak istiyordum da...

Kafam karıştı. Hiçbirşey anlamadım.

 
(bkz: Alternatif akım)
(bkz: sinüs dalgası)

gerçek sinüs üretmiyor da ne üretiyor o konuda bir fikrim yok ama.
  • samfisher  (02.06.13 02:39:58) 
Dostum sağol da ben bu konuda hiçbirşey bilmiyorum cahilim yani. Hayatımın hiçbir döneminde duymadım mazur gör :(


  • 4530 merkez  (02.06.13 02:43:48) 
Nispeten yüksek gerilim ile çalışan cihazlar(50V ve üzeri) yani TV'ler, buzdolapları falanlar filanlar, hepsi alternatif akım denen bir elektrik akımıyla çalışır. Alternatif akım, adından da anlaşılacağı üzere sürekli "alterne" olan bir akımdır. Yani pozitif ve negatif yönde salınım yapar. Bu salınımlar da idealde bir sinüs dalgası çizer.

True Online olmayan güç kaynakları, besleme akımını düzeltmez. Elektrik kesildiğinde üzerindeki pilden beş on dakika daha sistemi besleyerek sistemi düzgün bir şekilde kapatabilmek için süre kazandırır. Bu tiplere line interactive deniyor.

Cihazlarını koruma amaçlı bir güç kaynağı arıyorsan true online almalısın. Onlar, şebeke elektriği ile sürekli şarj durumundadır. Pillerinden de sürekli sana elektrik sağlar. Pilin sağladığı elektrik de düzgündür. Yani düzgün bir sinüs şeklindedir.
  • alperz  (02.06.13 03:09:36) 
@alperz çok sağol bilgilendirdiğin için.

peki şu durumda ne yapmam gerekiyor? bana bir ürün önerebilir misin veya ürün adı?

amacım dediğim gibi tv yi ve donanımlarını bağlamak.
  • 4530 merkez  (02.06.13 19:14:19) 
Olması gerekeni söyleyeyim;

1. İşi bilen bir elektrikçiye evin elektrik sisteminin topraklamasını ölçtür. Yeterince iyi değilse, topraklamayı kuvvetlendir. Topraklama toprağa bakır çubuk sokmakla olmuyor. En az 1 metrekarelik bakır plakayı toprağın bir kaç metre içine gömmek gerek. O iş biraz masraflı ama hem senin hem cihazlarının sağlığı için gerekli.
2. Elektronik cihazlar için true online ups kullan.
3. Elektrik kesintilerine karşı, true online ups'in öncesine line interactive ups bağla. Yani şebeke -> line interactive -> true online -> tv şeklinde bir bağlantı.

İdeali budur.

Mesela bu adamlar yapmış bir tane, kendi aküsünden 10 dakika besleme de yapabiliyor.

www.acdc.com.tr
  • alperz  (02.06.13 23:50:17) 
çok sağol.


  • 4530 merkez  (02.06.13 23:54:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.