[]

Olaylar için neden dünyadan yardım isteniyor?

Cahilliğime verin...
Protestoları destekliyorum. Bir ağızdan tepki gösterilmesini de destekliyorum. Anlamadığım ve dolayısıyla desteklemediğim şey şu: Bazı insanların 5 farklı dilde falan, ya da yabancı sitelerde falan, Dini baskı yapan AKP'nin yaptığı zulümden bahsetmesi ve "yardım edin, sesimizi duyun" demeleri.
AKP'den zerre hazzetmem ve dinle alakalı olduklarını bile düşünmüyorum. Birincisi, yapılan şey çok daha büyük bir parçalama hareketiyken olayı dindarların baskısına çevirerek yüzeyselleştirme gereği neden? Bu protestocular arasında türbanlı insanlar da var, MHP'lisi de var, her türlüsü var.
İkincisi ve ciddi olarak aydınlanmak istediğim ise; bu olayı böyle çaresiz şekilde Dünyaya duyurma ihtiyacının nereden geldiği?

Gece en çok hoşuma giden şey evlerinin pencerelerinden tencere tavalarla çıkıp destek veren insanlardı. Doğrudan olayın içinde değil ama protesto ediyor. Elbette onların bunu yapabilmesi için sokaktaki inanların varlığı gerekiyordu, fakat...
Bu olayı Dünyanın gözünde "bu kadar çaresiziz"e getirince adamlar Türkiyeye müdahale etmeyi düşünmez mi? Arap Baharı yaşayan ülkelerdeki gibi baştakileri devirdikten sonra yine kendi kuklaları herifleri başa geçirmezler mi? Başa gelen adamlar devrimi koruyoruz diye benzer ve belki daha da abartılı baskı yöntemleri kullanmaz mı? Bu işi -bir şekilde- kendi içimizde halletmemiz gerekmez mi?

Son sorum: Yukarıda dediklerim kapsamında dışarıdan bir ülkenin müdahalesindense TSK müdahalesi bile daha iyi olmaz mı?

Dediğim gibi gerçekten hiçbir şey bilmeyen kendi halimde yarı-apolitik bir insanım. Daha bilgili insanların görüşlerine ihtiyacım var. Fanatizm yapmadan soğukkanlı yorumlar yapabilirseniz sevinirim.

 
Uluslararası tepki tabii ki. Nasıl suriyede olanlar mısırda olanlar internet aracılığıyla dünyaya yayıldıysa ve dünya kamuoyunun dikkatini çektiyse aynı şey yapılmaya çalışılıyor. Yoksa bu olaylar eylemleri yapanlar tarafından açıklanmasa, hükümet "marjinal gruplar" diyip geçecek. Bir tepki oluşmayacak.

Ki çok daha önemli ve ilerisi için kritik bir yönü de var bunun. Şöyleki bu tutuklanan, şiddet gören insanlar gözaltına alınacak, tutuklanacak haklarında terör örgütü üyesi olmaktan dava açılacak. Uluslararası örgütlerin tepki göstermemesi durumunda yıllardır ne olduysa aynısı olacak. Yüzlerce kişi sırf haklarını aradığı için terörist diye hüküm giyecek. Aslında söylenecek çok şey var da...
  • mr vodka  (01.06.13 09:44:20) 
Dün bu olaydan bahsettiğim için tepki gösterildi duyuruda. Şuan Occupy Turkey isimli bir sayfanın 20 bin kişi gibi bir kitleye hitap ettiğini, sayının sürekli arttığını gözlemlemeye başladım. Türkiye ile alakası olmayan tipler İngilizce veya diğer dillerle mesajlar veriyor. Bu olaylardan uluslararası güçler çıkar sağlamaya çalışıyor şuan. Halkın tepkisine sözüm yok ha? Bölücü, para odaklı kurum ve kuruluşlar Türkiye'de özgürlük naraları atmaya başladı? Şuan zaten özgür bir ülkeyiz, kimse tepkinin AKP'ye olduğunu bilmiyor? Umarım halk bu oyuna gelmez...

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net

Resimdeki bir Türk değil. Bizim ve şuan sokakta tepki gösterenlerin bu tür bir desteğe ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum? ABD bile abi gibi öğüt vermeye başladı. Olanların üstüne bu yaşananlar normal gelmiyor. Şerefsizler bir bahar rüzgarları estiriyor. Sözüm bizim halk olarak verdiğimiz tepkiye değil bakın. Bu bir komplo teorisi değil şuan sayfaların linkini verebilirim. Duyuruda bu başlığın bir süre sabitlenmesi gerekiyor bence. Herkesin dikkatli olması gerek...

---

İçinde benimde kabul etmediğim cümleler olsa da Banu Avar'ın dünkü yazısını dikkatli analiz etmek lazım;

BDPKK öncülüğünde Taksim’de Gezi parkı nın yok edilmesini protesto eden kalabalık birden kendini uluslararası bir harekâtın öznesi olarak buldu!

Olay çok önceden hazırlanmış görünüyor, ama kalabalıkların bundan haberi yoktu... Bir anda olay dünya çapında Twitter ve Facebook’ta ‘en çok izlenen’ oldu... Taksim meydanı yabancı muhabir ve muhbirle doldu... New York Times da meydanda, İngiliz haber ajansları da... 'Occupy (işgal)' adıyla anında sosyal medya pompalandı! Uluslararası Olimpik Komitesi'ne çağrı mektupları yayımlandı. Reyhanlı’da kılları kıpırdamayan Boğaziçi'li öğretim üyelerinden bir kısım Batı'lı dostlarına şikâyet dilekçeleri yolladı. İsveç’te alternatif ‘Nobel’ ödülü almış olan TEMA Vakfı meydandaydı. Bianet adlı site 'KENT Dostluk ve Dayanışma Hareketi' olarak ortaya çıktı! Tabii ki ‘International Coalition’ damgası taşıyorlardı. 23 Nisan, 19 Mayıs, 'Silivri gaz savaşları'nda ağzını açmayan Uluslararası İnsan Hakları Derneği duruma vakıftı, gereğini yapacaktı! Sosyal paylaşım ağları, birebir Mısır’daki Arap Baharı kokulu mesajlarla sallandı. Erdoğan’ın polisleri acımasızdı! Yaralılar Divan Otel'e sığındı, Starbucks kapılarını kapadı. CHP, Taksim için Kadıköy'de miting planladı...

15 gün önce Hatay Reyhanlı’da hükümetin destek verdiği caniler katliam yapmış, bir ilçeyi yok etmişti, 50'den fazla ölü ve yüzlerce yaralımız vardı! Bu kadar ses çıkmadı!
Bir gece önce bir milletin en değerli varlığı elden çıkarılmış, TPAO’nun yabancılara peşkeşi mecliste karara bağlanmıştı! Hiç ses çıkmadı!

Türkiye’de ‘bahar’ rüzgârları estirenler var. Dünya'nın 3. kez karıştığı bu ortamda birbiriyle gırtlaklaşan farklı küresel çetelerden yanalar. Erdoğan’ın suyunu ısıtmak isteyen farklı bir çete için çalışmaktalar... CHP ve BDP 'Taksim Baharı' için omuz omuzalar...

Gerçek ile sanal muhalefeti ayırma zamanı!

Banu AVAR / 31.5.2013
banuavar@superonline.com

---

Şuan sokaktakilerin 10 - 15 katında bir sayı masa başından tıkır tıkır çalışıyor onuda ekleyeyim yani. Göt korkusuna sokağa çıkamayacak tipler milleti dolduruşa getirmeye başladı.
  • synche  (01.06.13 09:51:31 ~ 10:03:38) 
Lukas Notaras'ın güzel-meshur bir lafı var. '' Konstantinopolis'te latin serpuşu görmektense müslüman sarığı görmeyi yeğlerim.''

akp iktidarını görmek yerine insanların tercih edebileceği pek cok alternatif var.
  • tık tık tık  (01.06.13 10:09:09) 
@Synche: bunlar hep ameriganın işi!

Şu an Abd'nin her dediğini yapan bir iktidar varken hiçbir yabancı güç akp'nin iktidarını kaybetmesini istemez. Az biraz dünya politikalarını gözeterek yorum yapın. Abd istedi diye silah bırakan pkk, apoyla görüşen başbakan var. Sırf abd ortadoğudan çekildiğinde otorite boşluğu olmasın diye. Gerçekten böyle bir ayaklanmadan yabancı devletlerin faydalanabileceğini mi düşünüyorsunuz?

Bu gösterilerin sonucunda hükümet düşmeyecek, değişmeyecek. Çünkü Türkiye ne mısır ne libya ne de tunus gibi güçsüz ve kurumları yerleşmemiş bir ülke. Gösteriye katılanlar insanların çoğu da hükümeti değişmeyeceğini biliyor, amaçları seslerini duyurabilmek zaten. Biz de varız diyebilmek. Yıllardır görmezden gelinmelerinin, hiçe sayılmalarının isyanı bu. Psikolojik bir şey.

Ama şu var ki daha önce gösteri yapan gruplar hep homojen gruplardı. Bugünse toplumun her kesiminden insan sokaklardaydı. Bu kadar çok toplumsal grubun olduğu bir protestoda yaşananlar elbette u.arası örgütlerin dikkatini çekecek. Eğer çekmezse bu gösteriye katılanların bir kısmının sonu, parasız eğitim isteyen öğrencilerle aynı olacak... Uluslararası kamuoyunun ne kadar etkili olduğunu hala anlayamamış insanları görmek beni şaşırtıyor.

Son olarak banu avar bu olayların çok önceden planlandığını vs söylemiş. Kim planlamışsa müneccim boku yemiş muhtemelen. Kim derdi ki 100 kişiyle başlayan gösteri polisin hoyratça tutumu yüzünden çığ gibi büyüsün ve sonunuda toplumsal bir harekete dönüşsün. Veya bunu planlayanlar reyhanlı patlaması, alkol yasağı, Atatürk'e ayyaş denmesi, 3.köprüye yavuz sultan selim isminin verilmesi gibi olaylara sebep olan birçok etkenin kısa dönem içinde gerçekleşeceğini nasıl anladılar?
  • mr vodka  (01.06.13 10:19:55) 
@mr vodka sen beni çok yanlış anlamışsın. Amerika'nın işi falan olduğunu söylemiyorum. Sokaktaki grubun homojen olduğunun farkındayım. Uluslararası çıkar grupları bu olayı şimdiden kullanmaya başladı GÖZLERİ AÇMAK LAZIM diyorum. Yoksa şuan ki hükumetten zerre haz etmiyorum. Önceki cevapta iki resim paylaştım. Bizim ülke içindeki sorunu çözmemiz için yabancıların desteğine ihtiyacımız yok. Ama bu göt kafalılar hemen olaydan nem kapmaya başladı.

"Beyaz Saray hep Tayyibi dinledin bir de Taksimin Sesini Duy diyerek İmza kampanyası başlatmışlar
evet beyaz saray duy bizi

Please share and sıgn. White house has to hear us

petitions.whitehouse.gov"

Al işte bir şey daha. Beyaz saray ne karışıyor bizim işimize mk. Zaten onların yandaşı bir düzene karşı çıkmıyor muyuz?..

"You've got support and good thoughts in Portland, Oregon USA. Please be safe and don't back down kardeşlerim. This is a fight worth fighting.

Sarah Frazier"

fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net

Bıraksınlar bu yalandan destekleri! vs. vs. vs. anlayana ya ne diyeyim daha...
  • synche  (01.06.13 10:33:42 ~ 10:48:25) 
Evet bazı yapılanlar saçmalık. Beyaz saraya mail atmak gibi.

Ama benim anlayamadığım şey hangi u.arası kurum ve kuruluşlar nasıl bu olaylardan nemalanacak?

Ayrıca daha önce dediğim gibi Türkiyenin iç savaşa gideceğini falan düşünmüyorum. Değişen tek şey iktidara gelenlerin orada bir halk olduğunu ve sabırlarının zorlanmaması gerektiğini öğrenmeleri olacak bence.

Öte yandan yabancı ülkelerden destek gelmesini garipsemiyorum. İnsanlar umut ediyor çünkü. Yanlış giden bişeylere karşı mücadele insanlara destek olmak istiyorlar. Yunanistandaki ispanyadaki olaylarda Türklerin yaptığı gibi. 2011'de Madrid'te sol meydanında ben de katıldım eyleme. Benim bir çıkarım var mıydı? yoktu. Ama ordaki çoğunluğu genç, umut etmeye ihtiyacı olan inanmış topluluğu görünce bir mum da ben yakayım dedim.

Bu arada ilk mesajda sert çıktım kusura bakma lütfen.
  • mr vodka  (01.06.13 11:15:06 ~ 11:17:51) 
Umuda ihtiyacımız yok ki işte ondan bahsediyorum abi. Eğer bir partiye karşı toplum açık açık kin beslemeye başlıyorsa bunu ortak noktada birleşerek başaracağız. Youtube'da yeni dünya düzeni, george soros, küresel savaş vb. gibi başlıkları aratarak belgesellere ulaşabilirsin yani. Üstelik bu videolarda komplo teorileri yok. Olan biten her şey planlı programlı olmuş bulunduğumuz coğrafyada.

Dün bilmiyorum kim ne kadar takip edebildi ama durum şudur yani;

"ABD'liler "Türk Baharı" istiyor!
Türkiye Yeşiller partisi üyesi Michelle Demishevich, ' Bu ayaklanma, artan baskı ve yasaklara karşı bir protestodur!' dedi. ' Arap baharı gibi Türk baharı gelecektir!" diyor...

www.facebook.com

Videodaki süslü cümleler eminim hoşuna gidecektir. Yüzünde bir tebessüm oluşmazsa dahada konuşturma işte beni. Amerikalıların veya başkalarının yanımızda olmasına ihtiyacımız yok abi. Biz kendimize yeteriz. İyi analiz yapan çok yazar var bu ülkede oku hepsini. Atatürk'te ve milli mücadelede birleşmemiz gerekiyorken bir kaç aklı karışık işi Amerika'dan yardım istemeye kadar getirdi...
  • synche  (01.06.13 11:25:20 ~ 11:35:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.