[]

Arkadaşlar Olaylarla İlgili Çok Çarpıcı Bir Tespitim Var

- Polis tam anlamıyla olayları bastırmak için uğraşıyor / kan döküyor..

img6.mynet.com.tr

- Asker halka gaz maskesi dağıtarak destek veriyor..

img6.mynet.com.tr

- Polisle asker bugün çok tehlikeli bir gerginlik yaşadı ve pek haber konusu olmadı.

BİZ DE BİR ŞEYLER ATARIZ
"Bunun üzerine polisler, bariyeri açmayan askerlere tepki gösterdi. Polislerden biri, "Bir dahaki sefere buraya gaz bombası bırakacağım." üzerine ortam iyice gerildi. Görevli bir er de polislere, "Siz gaz bombasını atınca biz de bir şeyler atarız" karşılığını verdi. Gerginlik, bir süre sonra yatıştı."

"Bir dahaki sefere buraya gaz bombası bırakacağım." ne demektir ya?

---

ABD'liler "Türk Baharı" istiyor!
Türkiye Yeşiller partisi üyesi Michelle Demishevich, ' Bu ayaklanma, artan baskı ve yasaklara karşı bir protestodur!' dedi. ' Arap baharı gibi Türk baharı gelecektir!'

www.facebook.com

---

TAKSİM'de SOROSÇU ‘BAHAR HAREKATI’!

BDPKK öncülüğünde Taksim’de Gezi parkı nın yok edilmesini protesto eden kalabalık birden kendini uluslararası bir harekâtın öznesi olarak buldu!

Olay çok önceden hazırlanmış görünüyor, ama kalabalıkların bundan haberi yoktu... Bir anda olay dünya çapında Twitter ve Facebook’ta ‘en çok izlenen’ oldu... Taksim meydanı yabancı muhabir ve muhbirle doldu... New York Times da meydanda, İngiliz haber ajansları da... 'Occupy (işgal)' adıyla anında sosyal medya pompalandı! Uluslararası Olimpik Komitesi'ne çağrı mektupları yayımlandı. Reyhanlı’da kılları kıpırdamayan Boğaziçi'li öğretim üyelerinden bir kısım Batı'lı dostlarına şikâyet dilekçeleri yolladı. İsveç’te alternatif ‘Nobel’ ödülü almış olan TEMA Vakfı meydandaydı. Bianet adlı site 'KENT Dostluk ve Dayanışma Hareketi' olarak ortaya çıktı! Tabii ki ‘International Coalition’ damgası taşıyorlardı. 23 Nisan, 19 Mayıs, 'Silivri gaz savaşları'nda ağzını açmayan Uluslararası İnsan Hakları Derneği duruma vakıftı, gereğini yapacaktı! Sosyal paylaşım ağları, birebir Mısır’daki Arap Baharı kokulu mesajlarla sallandı. Erdoğan’ın polisleri acımasızdı! Yaralılar Divan Otel'e sığındı, Starbucks kapılarını kapadı. CHP, Taksim için Kadıköy'de miting planladı...

15 gün önce Hatay Reyhanlı’da hükümetin destek verdiği caniler katliam yapmış, bir ilçeyi yok etmişti, 50'den fazla ölü ve yüzlerce yaralımız vardı! Bu kadar ses çıkmadı!
Bir gece önce bir milletin en değerli varlığı elden çıkarılmış, TPAO’nun yabancılara peşkeşi mecliste karara bağlanmıştı! Hiç ses çıkmadı!

Türkiye’de ‘bahar’ rüzgârları estirenler var. Dünya'nın 3. kez karıştığı bu ortamda birbiriyle gırtlaklaşan farklı küresel çetelerden yanalar. Erdoğan’ın suyunu ısıtmak isteyen farklı bir çete için çalışmaktalar... CHP ve BDP 'Taksim Baharı' için omuz omuzalar...

Gerçek ile sanal muhalefeti ayırma zamanı!

Banu AVAR / 31.5.2013
banuavar@superonline.com

---

Bu olay patlama mı oldu? 1-2 günlük bir olaydan bahsetmiyoruz ve öyle yada böyle günlerdir devam ediyor. Tüm Türkiye'de koordineli bir şekilde ayaklanıyor bilmem farkında mısınız? Hiç bir partiyi tuttuğum için konuşmuyorum ha? Geri dönüşü olmayacak gibi geliyor? Şehitte, bombalı saldırılarda vermediğimiz tepkiyi verdik? Özelden falan küfür etmeyin çekemem bu saatte cidden.

Duyuru'da bile ilk 10 sayfa bu olaylarla doldu. Hiç vermediğimiz bir tepki veriyoruz şuan? Sadece bir tespit...

 
Ben tespit göremedim, tek cümleyle yazsan nedir tespitin?


  • i am so so serious  (31.05.13 22:50:14) 
Bu boktan senaryoyu bir çok bölünen devlette izledik yani anlatabildim mi? Polis - Asker karşı karşıya geldi bugün anlaşılmayacak bir şey yok? Hükumet istifa derken dönüşü olmayan boktan bir yola girmeyelim diyorum? ABD'de herkes Türkiye'de özgürlük mesajları vermeye başladı. Suriye'de karışıklık başlarken olan olaylar oluyor...

Edit: www.eksiduyuru.com

Bir kişi daha aynı tespitte bulunmuş...
  • synche  (31.05.13 22:52:28 ~ 23:00:36) 
tespit "hiç vermediğimiz tepkiyi vermek" ise şimdiye kadar tepki vermediğimize göre eşeğiz :)
fekat büyütecek bişey yok türk baharı filan...coşmayın.

  • niye ama  (31.05.13 22:53:22) 
muhafazakları sevmiyorlar kardeşim işte olay bu başkada bir şey yok, yeminle hiç acımıyorum şu eylemde başına iş gelen insanlara, hatta hoşuma bile gidiyo.


  • aşırı derecede yakışıklı çocuk  (31.05.13 22:54:07 ~ 22:54:25) 
bkz.

( "asker ile polis resmen karşı karşıya geldi" şuan polisler köşeye sıkıştırıldı... ) www.eksiduyuru.com

www.eksiduyuru.com
  • synche  (31.05.13 23:06:30 ~ 23:15:17) 
Sanırım benzer başlıklar açmışız. Ben bu olayda polisin ve askerin halka yaklaşımını ilginç buldum. Yani eğer bu gezi parkındakiler "yasadışı" insanlarsa neden asker yardımcı oluyor. Yok normal bir tepki gösteriyorlarsa neden polis bu adamlara saldırıyor.?


  • infernalcadre  (31.05.13 23:07:46) 
Askerimiz klasik Mehmetçik görünümü çiziyor halkın yanında. Polis ise bildiğimiz hükumet yanlısı, bizden değilse ölümüne diyor.

Daha demin biri geçti abi işte. "Polis ordu evine saldırmış..."

Askerin alanına girmek ne demek ? Şakası yok bu işin. Söylemek istediğim şey bu yani. Yoksa teori falan işim olmaz. Geçmişte yaşandı aynı olaylar. İsveç kanalları canlı yayın veriyor şuan olay yerinden ne kadar normal?

fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net

Bunların tuzu kuru bizim kanımız dökülüyor. Benim içinde geçerli ha oturduğum yerden yazıp duruyorum. Keşke İstanbul'da yanınızda olabilsem. Zerre haz etmiyorum şuan ülkeyi yönetenlerden bak bin kere söylüyorum.
  • synche  (31.05.13 23:11:55 ~ 01.06.13 01:16:19) 
ne yapsınlar amına koyim, duralım mı öylecene? 10 senedir duruyor insanlar, iflahımız sikildi. karının kürtajından gittiğim festivale kadar karışmadıkları bok kalmadı, ne yapalım? oradaki insanların çok çok büyük kısmı HAYATINDA İLK DEFA EYLEME GİDEN 'beyaz türk' diye anılan insanlar, zenginler, apolitik öğrenciler. HEPSİNİ ayaklandırdı akp yıllar içinde, böyle bir şey olabilir mi?

bu bi günlük bir şey değil, on yıllık bir konu. eninde sonunda olacaktı. ne olacaksa olsun bitsin. hükümet de ders çıkarsın, ama hükümetin çıkaracağı tek ders 'medyayı susturunca, biber gazını dayayınca olaylar çözülür'den ibaret. yalansa yalan deyin?

çok da umrumda muhafazakarlara afedersin, zerre umrumda değil kimin kaç kere namaz kıldığı, nereye taptığı, kafasına ne taktığı. siz de bu insanlarla uğraşmayacaktınız kardeşim, kendi halinde yaşayacaktı herkes, ama ne oldu milletin siki içkisi batt birilerine. al sonunda da böyle oldu işte.

ortada emperyalist kaynaklı bir proje varsa o da akp'dir. memleketi nasıl böldüklerinin farkında mısın? nefret ediyorum amına koyim memleketteki 80 milyon insan BİRBİRİNDEN NEFRET EDİYOR. biri içki içiyo diye, diğeri başörtü takıyo diye, diğeri kürt diye, diğeri hristiyan diye, diğeri müslüman diye. Bundan öte bölünme var mı? Böyle bir şey olabilir mi ya?
  • roket adam  (01.06.13 00:07:10 ~ 00:08:12) 
banu avarı severim takdir ederim ama durmadan komplo teorisi üretiyor kendisi de.

bence bu olay o teorilerden farklı. göstere göstere bir şeyler yapılıyor insanların önünde doğal olarak ayaklanacaklar engel olmaya çalışacaklar.


bu olaylar türk baharı filan değil, sadace avm olayı da değil bence. reyhanlı olayları, hükümetin politikaları, ardından göz göre göre yaparız ederiz diyip insanların istemediği bir şeyi yapmaları hepsinin birikimi. göstere göstere yapmadıkları şeylere bir kılıf uydurabiliyorlar ama bu kadarına halk dur der.

orada genel bir tepki var. komplo teorilerine gerek yok bence.
  • öteki ben  (01.06.13 00:39:43 ~ 00:40:09) 
Bugün ülkeni sevmek için bir sebebin var işte. Aç Twitter'ı, Facebook'unu takip et, onlarca BİRBİRİYLE ZERRE ALAKASI OLMAYAN arkadaşım Taksim'de hala, en sevdiğim insanlar orada, sevdiğim gruplar oturup şarkı yapıyor olaylar adına, insanlar deli gibi 'ne yapsak da yardım etsek' diye düşünüyor ve zerre şiddet içermiyor bu eylemler.

Olay park değil bunu anlayın artık. Sembol buydu. Reyhanlı'yı da protesto ettik, yedik gazı oturduk, ama 'denk geldi' yani, yoksa çakmışım gezi parkına. Protesto edenlerin %1'i gitmiştir son 5 senede. O da önemli, ama asıl konu 'artık dolup taşmamız'. Gezi parkı sadece bir sembol.

Ülkenizi sevin abi.
  • roket adam  (01.06.13 00:55:45 ~ 00:56:07) 
@roket adam söylediklerine katılıyorum ki zaten patlamana gerek yok abi. Taktir ediyorum olan biteni. Yarın bende ne kadar destek denirse oturma eylemindeyim Zonguldak'ta...


  • synche  (01.06.13 01:18:41 ~ 01:21:56) 
Şahsi alma dostum, sana bir lafım yok yanlış anlaşılmasın. Epey kötü bi gün geçiriyorum sayelerinde.


  • roket adam  (01.06.13 01:26:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.