[]

kedi kısırlaştırma

sevgili kediseverler,

yan komşumla birlikte, apartmanın kazan dairesinde baktığımız bir adet kedimiz var. kendisinin 3 adet yavrusu oldu, bebekler henüz 3 haftalıklar. normalde kediyi (doğurmadan önce) gündüz dışarıda akşam kazan dairesinde tutuyorduk, doğurduktan sonra ara ara salmaya başladık. artık sıkılıyor daha fazla dışarıda kalmak istiyor fakat tekrar hamile kalır diye korkuyoruz.

şimdi biz bu kediyi kısırlaştırmak istiyoruz;

1) doğru zamanı bilmiyoruz, yavruları emzirirken kısırlaştıramayız herhalde diye düşündük, bebekler 2 aylık olunca mı kısırlaştırılmalı bu arada dışarıya bırakırsak acaba tekrar hamile kalır mı anne kedi?

2) küçük bir ilçedeyiz ve kedi kısırlaştırma konusunda deneyimli bir veteriner yok, hep ineklere falan bakıyorlar, komşumun belediyede tanıdığı bir veteriner varmış "daha önce hiç kedi kısırlaştırmadım ama sen getir, yaparım abla" demiş. açıkçası korktum kediye bir şey olur diye. ne yapalım deneyimlisini mi bulalım?

3) komşum bir de hap ve iğne varmış dedi hamile kalmasın diye. emzirmesine mani olmayan güvenli bir ilaç var mı kullanabileceğimiz? en azından bizi 4-5 ay idare etse yavrularla birlikte yaptırırdık annenin operasyonunu da.

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
1- Emzirirken kısırlaştırılmaz evet. Anne zaten bir süre sonra bebekleri emzirmek istememeye başlar, 3 aylık olduklarında falan. O zaman yaptırırsınız operasyonu. O arada da hamile kalmaz.

2- Deneyimli birini bulun tabi. Daha önce kalp ameliyatı yapmadım ama getir yaparım diyen bir beyin cerrahına götürmek gibi bir şey bu. Kedinin vücudu bir inekten kaç kat küçük, teorik olarak yapabilse de zarar verebilir hayvana. İlçedeyseniz ile götürün. İlla ki birini bulursunuz.

3- İğneye falan gerek yok. O arada hamile kalacağını zannetmem, zaten hep yavruların başında olur. Yemeğini falan yanına götürün, çok gezip dolaşmaya gereksinimi kalmasın.
  • buff  (31.05.13 15:35:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.