[]

İtü İngilizce Yeterlilik Sınavı

Selamlar, yüksek lisans başvurusu yapacakların bu sınava girme zorunlulukları var mıdır? Yeterli yabancı dil puanım var fakat sınava girişin zorunlu olup olmadığından emin olamadım (duyurusunda varsa gözümden kaçmıştır k.bakmayın). Şu durumda bu sınava kayıt olmalı mıyım/olmamalı mıyım, bana bir getirisi olur mu, bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler




 
yeterli puanı, sanıyorum 65ti, aldıysanız koşulu sağlamışsınızdır. girmenie gerek yok. daha yüksek puan alırım diyorsanız belki başvurunuzda dikakte daha çok alınmanızda işe yarayabilir ama açıkçası ona dikkat ediliyor mu, ben inanmıyorum. elbette teoride yüksek bir puanın faydası olur fakat pratikte o kadar da olmuyor. mülakat komisyonunu yüksek lisans yapma isteğinize iknanınız daha önemli.

geçen sene üds'min vadesi dolduğundan, ingilizce koşulunu sağladığımı göstereceğime dair bir belgem yoktu. mülakata girdim, alındım. herhangi bir yeterlilik beyanım olmamasına rağmen -ki çoğu arkadaşım da aynı şekildeydi- alındığıma göre dil puanının bir getirisinin olmadığı açık değil mi?
kaydolduktan sonraki 1 sene içinde koşulu sağlamamızı istediler. itünün sınavı olur, üds olur, kpds olur, toefl olur. koşulu sağlamadan ders alamıyorsun sadece. dönem başlamadan evvel 2 kez açılan itünün sınavı var. onlardan birine girdim, aldım puanı, dönemde de derslerimi aldım, öyle gidiyor işte...

aldım da versem bari ya, höff...
  • elmali kurabiye  (31.05.13 02:42:07) 
Sınava girme zorunluluğunuz yok. Ayriyeten sınava girip isterseniz en yüksek notu alın, başvurunuzun daha çok dikkate alınmasında da işe yaramıyormuş. Sadece pass veya fail durumuna bakıyorlarmış. İtü'nün sitesinde öyle yazıyordu.

Sık sorulan sorulardaymış hatta bu:

Yabancı dil yeterlik belgesindeki başarı notu, öğrenci seçiminizde etkili bir ölçüt müdür? Yoksa salt dil yeterliliği olarak mı değerlendiriyorsunuz?

Yabancı dil yeterlilik sınırlarını aşmış olmak, derslere başlayabilmek için gerek koşuldur. Öğrenci seçimi sırasında dikkate alınmaz. Yabancı dil notunuz yeterli ise not yükseltmek için ek sınavlara girmenize gerek yoktur.
  • barkopasa  (31.05.13 02:56:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.