[]

web tasarım kursları

Bu kurslar der ki bizim programımıza katıldıktan sonra şirketlere web siteleri yapabilirsiniz.. Orta düzeyde bir bilgisayar bilginiz olması yeterlidir.. Peki kime göre neye göre ?? Ortalama bilgisayar bilgisi olan ancak web dizaynı, programcılık, asp vs.. bilgisi 0 düzeyde olan bir adam bu kuruluşların kurslarına giderse hakikaten söyledikleri 150-200 saatten sonra güzel güzel web siteleri yapar mı yoksa bunların yaptığı para tuzağı mı ? Web dizaynı 150 saatte öğrenilir mi ?




 
daha önceden gitmiş biri olarak müfredatı yazayım ve gerekli açıklamayı yapayım. öncelikle html den başlarlar. css gösterirler. eğer asp varsa konular içerisinde biraz access ve mysql den sonra asp gösterirler. bu tür bi eğitimle sana her ne kadar online bir alışveriş sitesi yapabilecek düzeye gelirsin deseler bile eğer 0 bilgisayar bilgin varsa basit bir tanıtım sitesini yapmakta bile zorlanabilirsin. sebebi 150 saatlik eğitimde sana ne html i ne css i ne de diğer konuları tam anlamıyla gösteremezler. size hepsinin ana hatlarını gösterirler ve genellikle şu ifadeyi kullanırlar " biz size site dinamiğini ana hatlarıyla gösterdik , civcivli olaylar size kalıyor bu sizin bu işle ne kadar ilgilendiğinizle alakalı." yani demek istediğim bu tür kurslarla genel olarak nitelikli bir iş yapman zor. zaten işin yapılabilirliğini sana bırakıyorlar. bilgilerin hep yarım yamalak oluyor , bu yüzden o kadar para ve zaman harcayacağına 2-3 kitap ( artık e-book larla bedavaya da getirebilirsin ) ile kendini daha fazla geliştirebilirsin. eğer hiç bilgin yoksa yardımcı olabilirim , sözlükten bana ulaşabilirsin.


  • sforza  (25.02.09 10:27:06) 
oha 150-200 saat. ben o kadar zamanda bi odundan canavar yaratırım. çok uzun bir süre ya. günde 3 saat olsa 2 ay sürer hergün ders verildiğini varsaysak. insan manyak olur ya. büyük ihtimalle bu sürenin bir kısmını uygulamadır şudur budur diyip arada kaynatcaklar.

tasarım için mutlaka hayal gücü lazım. bunu da ahmet mehmet veremez kimseye. kişinin kendisiyle alakalı. ortalamanın altında siteler diyorsan bu kısmı geçeyim direk.

asp yi bilemiyorum da düzgün bir eğitimle php yi öğrenirsin o kadar zamanda ama tabi orada da sana kalmış bazı şeyler var. matematik bilmiyorsan programlama dili bilsen de sıkıntı çekersin. ayrıca bi süre deneyim de gerekli hangi fonksiyon nerelerde kullanılabilir için. daha eli yüzü düzgün işleri zaman içinde kendiliğinden getirirsin yani. benzer konular daha önce açılmıştı. oralarda kendi başına nasıl öğrenilirle ilgili tavsiyeler verilmişti. onlara bir göz gezdir.


eklemeden geçemicem eğer gittiğin kurs sana iş garantisi veriyorsa gidebilirsin ama iş garantisi vermiyorsa ve istedikleri mebla yüksek ise hiç bulaşma. sana hiç bir getirisi olmaz.
  • emrag  (25.02.09 11:19:54 ~ 11:20:13) 
kısaca yazım,
bir bok yapamaz.

  • thefirstfbli  (25.02.09 13:19:54) 
iş garantisi olayı şöyle ki belli kurumlar bir çok şirketle anlaşmalı, onlara işçi sağlıyor. anlaşmalı oldukları şirketler dışarıdan eleman almıyor yani. bunlar elemanları yetiştiriyor daha sonra ihtiyacı olan şirkete direk olarak gönderiyorlar. şirket eleman arama derdinden, kursa giden eleman da iş arama derdinden kurtuluyor. iş garantili kurs olayı budur. ha tabi binlerce dolar kazanayım diyemezsin bu şekildeki kurslar sonunda. çünkü işe sokacakları firmada imzalayacağın sözleşme en azından bi kaç yılını bağlar ve maaşta bir çokları için tatmin edici olmaz.


  • emrag  (25.02.09 13:50:17 ~ 13:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.