[]

Üretim Planlamacılara Bir Soru

Merhabalar,

Tezim için bir firmanın üretim planlama performansını değerlendireceğim. Kullandığım modelde bazı kriterler belirlemem ve bunları sıralamam gerekiyor. Kriterleri belirledim ve kendime göre puanladım, ama başka görüşleri de almak istiyorum. Kriterlerim aşağıda:

*Satın Alma
*Sevkiyat
*Planlara Uyum
*Kapasite Kullanımı

Şimdi bu kriterler sizin için ne kadar önemliyse 1 ve 10 arasından bir skaladan puan vermenizi rica ediyorum. Eşit puanlar da verebilirsiniz.

Not:

Çalışmadaki Satın alma, üretim için gerekli olan hammaddelerin tam tarihinde, tam miktarında ve az maliyetle satın alınması, aynı zamanda kaliteli olmasını ifade ediyor.

Sevkiyat, Müşterilere ürünleri tam zamanında, istenen kalitede ve istenen miktarda teslim etmek; aynı zamanda tedarikçilerin de ara mamul ve hammaddeleri tam zamanında ve kaliteli tedarik etmesi; aynı zamanda da şirketin farklı konumlardaki fabrikaları arasındaki sevkiyatın istenen ölçülerde olmasını ifade ediyor.

Planlara uyum, firmanın daha önceden belirlediği yarı mamul ve mamul üretim planlarına miktar zaman ve kalite bakımından uyumu ifade ediyor.

Kapasite kullanımı, firmadaki makinelerin, iş gücünün, stokların seviyelerini ifade ediyor.

Teşekkür ederim.

 
Satın alma:9
Sevkiyat:6
Planlara uyum:8
Kapasite kullanımı:5
  • sikor  (30.05.13 18:39:29) 
bunların tamamı dengelı seylerdır , herhangı bırınde yapacagın bır hata yanı herhangı bırıne verecegın onemdekı dusus dıgerlerını de etkıleyecektır.. dolayısıyla bır makınenın hangı parcası cok onemlıdır gıbı bı soru olmus , hepsı onemlıdır , hepsının surecı ve akısı etkıledıgı durdurdugu darbogaza soktugu noktalar vardır.

benım puanım 9 kanka ,

*Satın Alma 9
*Sevkiyat 9
*Planlara Uyum 9
*Kapasite Kullanımı 9
  • kennym  (30.05.13 19:29:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.