[]

Kahvaltıda sadece meyve yemek

Bazı günler canım kahvaltı yapmak istemiyor. Aslında çoğunlukla istemiyor desem daha doğru. Böyle zamanlarda sadece meyve yesem olur mu? Şeftali, karpuz, elma falan? Hani ekmek mideyi tutar derler, meyveye abanıp asidik düzenini bozmayalım da
Var mı böyle yapan kahvaltısını?



 
elma iyi derler kahvaltı için


  • facebook  (30.05.13 10:29:39) 
ben çok seveim mesela meyveyle kahvaltıyı. meyve salatası ve kahve yapmışlığım çok.


  • fannstmer  (30.05.13 10:30:42) 
ben de çoğu kez üşengeçlikten meyve ile yapıyorum.
ki elma uyku açar mesela...

  • enkolaykullaniciadi  (30.05.13 10:34:50) 
ayrıca her türlü meyve ekmekten iyidir. ama bal falan da yemek lazım tabi...


  • enkolaykullaniciadi  (30.05.13 10:35:12) 
boş mideye zor olmuyo mu? muz filan fena değil de portakaldı bişeydi ne bileyim. ananas da güzel, avokado da olur. fena sosyete tabi ama leziz ve sağlıklı. bence canın ne çekiyosa onu ye, kuruyemiş veya tarhana bile yenir, zaten bedeninin ihtiyacı olan şeyi canın çeker. seçenekleri geniş tutunca insan neye ihtiyacı olduğunu daha kolay buluyor.


  • kediebesi  (30.05.13 10:35:18) 
yazın karpuz yenebilir mesela.
onun dışında zaten bir muz yemek tok da tutuyor insanı diğer meyvelere oranla.
ya da şeftali, elma da uygun.

ama erik, kiraz, portakal vs türü şeyler de dediğiniz gibi asidik düzeni bozar muhtemelen.
boş mideye sürekli meyve yiyen bir tanıdığımın midesi rahatsızlandı mesela.

meyvesine göre de değişir bence.
yani sürekli ve mideyi zorlayacak şekilde olmadığı sürece sorun olmasa gerek.
  • blatta hiberna  (30.05.13 10:45:15) 
hafta arası sabah 6'da kalkan oğlum o kadar erken saatte kahvaltı yapamıyor, sadece meyve yiyor, yanında varsa bir kaç kurabiye, veya bir dilim kek yiyebiliyor sadece. ama yanına mutlaka peynirli tost, fıstık ezmeli salamlı sandviç ya da evde yapılmış poğaça koyuyorum, saat 10 gibi yiyebiliyormuş onu okulda. çok uzun zamandır böyle, midesinde falan bir sorun yok, bazen elma, armut gibi meyveler yiyip yanında da portakal, mandalina suyu içiyor, şimdilerde tam mevsimi olması dolayısıyla çilek en favori kahvaltı meyvesi oldu.


  • kadifepanter  (30.05.13 11:01:53) 
Biraz da meyveye bagli. Muz, elma, karpuz gibi su ve besin degeri yuksek ayni zamanda tok tutan meyveler tercih edilebilir.


  • halitkin  (30.05.13 11:18:15) 
Merhaba buff'cıım,
Şöyle ki, meyve içerdiği fruktoz sebebiyle kan şekerini hızlıca yükseltecektir. Bu yüzden de o an iyi hissetsen de çabucak acıkacaksındır. Meyve yeme isteğin biraz da susamış uyanmanla ilgili olabilir bence. Meyve yiyebilirsin ama kan şekerinin hızlı yükselmesini önleyecek bir yardımcıyla yersen daha iyi olur. Mesela muzlu süt, ya da muz ve süt gibi. bildiğim kadarıyla tabii ki. afiyet olsun.

  • ansya  (30.05.13 11:31:44 ~ 11:32:23) 
elit californialilar da meyve ile yapiyor kahvaltiyi. zenginler yaptigina gore cok yanlis bir sey olmasa gerek :)


  • jangbogo  (30.05.13 11:43:47) 
karpuz varsa 2 ufak dılım kepeklı ekmekle ve bıraz peynırle düzelebılır dengen


  • tadutadu  (30.05.13 12:03:18) 
meyveyle mi kilo vereceksiniz güldürmeyin. kalk sabah 1 bardak süt 2 bardak su 1 muzunu ye. zamanın varsa 1 sa sonra adam gibi yumurtalı kahvaltını yap. ekmeğe abanma. öyle abartıp tutacak diye çok meyve yemek iyi değildir.

spor yap. yorgunum vır vır sebep değil. ya erken kalk ya da akşam yayılıp kalacağına 30dk bi aktiviten olsun.
  • emininsel  (30.05.13 12:04:27 ~ 12:05:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.