[]

Notebook soğutucusu - Zalman 2000 vs 3000?

Çoğunluk Zalman diyor, ancak 2000 ile 3000 arasındaki farkı tam kavrayamadım. 3000 son nesil ama daha ucuz? 3000 tek fan, 2000 çift fan ama 2000 alüminyum? Hangisi iyidir bunlardan bilen eden?

Eskiden saatlerce team fortress oynayabilirken artık oyunu açtıktan 2 dk sonra bilgisayar kapanıyor aşırı sıcaktan. 97 dereceyi gördüğü oluyor.

Makina Casper Nirvana bu arada.

 
zalman 2000 tabii ki


  • andy kaufman  (29.05.13 19:29:16) 
Soğutucuların çok büyük bir artısı olmuyor, onun yerine fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapsanız daha yararlı olur. Ayrıca yanlış anlaşılmamam dileğiyle şunu da söylemek isterim. Casper marka bilgisayara Zalman soğutucu almak, Doğan SLX'e Schnitzer jant taktırmak gibi bir şey olur, şahsen harcayacağım paraya acırım.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (29.05.13 19:34:10) 
fan temizliği fanın üflediği havanın çıktığı mazgalların temizliği ve de macun eklenmesi 20 tl'ye patlar sana. anlattığın olay için soğutucuların bir faydası olmayacaktır. benim laptop da öyle yapıyordu. mazgallarına elektrikli süpürge tuttuğum zaman artık ısınmıyor.


  • inanmazsan inanma  (29.05.13 20:00:00) 
tersine sogutucularin ciddi yardimi var, ilk olarak laptopu direkt olarak hava delikleri tikanacak sekilde sabitlemekten koruyor bu da havalandirmanin kapanmamasini ve pantalon, yorgan veya tozlu bir yuzeyden vantilatore tuy, toz girmesini engelliyor. ben targus kullaniyorum cift vantilatorlu sanirim 3 sene olacak yakinda suana kadar sorun cikartmadi gecenlerde pc de bir problem yuzunden icini actigimda ise havalandirmanin 3 sene sonunda tertemiz oldugunu gordum. zalman 2000 baya etkili gozukuyor ozelliklerinde ancak fiyati pahali, daha uygun birsey ariyorsan targus'un cift vantilatorlusunu tavsiye ederim.


  • don mike  (29.05.13 20:03:53) 
Önce bir adet kompressör satın alın GittiGidiyor'dan. 650W olanları kargo dahil 30-35 lira. Sadece bu bilgisayar için değil, her türlü toz-pislik için kullanacaksınız, 2 dakika için alıyorum diye düşünmeyin. Hatta arkadaş falan varsa ortak alın.

Ayrıca NC3000 alın. NC3000 de alüminyum. Soğutmayla alakasız kısımları plastik, bu da hafif olmasına yarıyor. NC3000'i değişken voltajlı adaptörle şebeke elektriğine bağlayıp, normaldekinden çok daha fazla hava üflemesini sağlayabilirsiniz. Tabi kalkıp 12V'yi dayamayın. Bizzat kullanıyorum, yük altında duruma göre 8-15 derece serinletiyor. Ayrıca 97 derece de, arka kapak çıkarılıp, kompresörle temizlendikten sonra 85-90'ı geçmeyecektir. Soğutucu da ortalama 10 derece etki etse, 80'i geçmezsiniz diye düşünüyorum.

Kompresörü de periyodik olarak kullanın.

Ayrıca ek olarak; NC2000'de bulunan fanlar küçük olduklarından, fena halde gürültü yaparlar devir arttıkça. NC3000'deki fan ise neredeyse 4 kat büyüklüğünde ve tüm yüzeye çok sessiz biçimde, oldukça yüksek miktarda hava gönderebilecek kapasitededir. Sessizlik önemliyse, ufak fanlardan şiddetle kaçının. Son olarak, NC2000'de tek USB port mevcut, NC3000'de 3 port mevcut. Bilgisayarınızdaki 1 port fareye ait olsa, 2 tane kalır. NC2000 1 tanesini kullanıp, yine 1 tane veriyor. 2 tane boş portunuz oluyor. NC3000'de 4 boş portunuz olur. Tabi bilgisayarınızda normalde 3 port olduğunu varsayıyorum.
  • ahmetcan44  (29.05.13 20:23:21 ~ 20:41:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.