[]

sıfırdan işe başlamak

merhaba, yeni mezun olmuş bir ingilizce öğretmeniyim. yıllardır aklımda ne olmam gerektiği ile ilgili git geller yaşadım. halen yaşıyorum. devlette, özelde, ünide veya eğitim sektörü dışında mı olmam gerektiğine karar veremedim ve buraya kadar geldim.

nişanlım ise okul öncesi öğretmenliğinden mezun olacak. bu günlerde aklıma özel kreş/anaokulu tarzı bir yer açma fikri geldi. hem onun bölüme hitap ediyor hem bana. küçük çocuklarla ilgilenmekten hoşlanıyorum. hem bir farklılık düşünerek kritik zaman diliminde olan 3-6 yaş grubuna ingilizce öğretme fikri de parlak geldi. sanırım anadolu şehirlerinde bu uygulama pek yok.

sizce gelecek planlarım saçma mı? bu iş için ne kadar bütçe ile giriş yapılabilir (binası, çalışacak bir kaç kişi (bu kişiler de arkadaş çevremden olsun istiyorum), gerekli aracı gereci vs. ) sizce sıradan bir anadolu şehri için, ilk önce neler yapmalıyım? öyle aman aman kredi çekebilecek durumda değilim bu arada, yani sıcak para sıkıntım da var.kurulumunu bir kaç kişi üstlenebilir miyim?

ama dediğim gibi, tüm riskleri göze alıp kendi işimin patronu olmak istiyorum ne yapmalıyım? her fikre açığım.

 
birkaç şey söyleyeyim alakasız ama bilgi verir belki.

bizim bir gayrimenkul var beylikdüzünde. 4 katlı bir villa. senelerdir kreşlere kiraya veriyoruz. çocuk başı 800 lira alıyorlardı ve 60 çocuk vardı (yan binayı da kiralamışlardı). iyi para değil mi ?

ama hep öyle olmuyor. Adamlar devretmek zorunda kaldılar. yazın çocuklar azalınca sıkıntıya düştüler. Kaç liraya devrettiler ? 150.000 tl'ye. Adam sanki daire satıyor. bina bizim, bahçesi bizim ama o sırf içinde eşyaları falan var diye 150.000'e devretti. Şimdiki kiracı da devretmeye çalışıyor. onun istediği rakam ise 200.000 civarı.

diyeceğim şu ki; ciddi bir sermaye ile girmeniz gerek. işler kötü olduğunda sizi idare edecek birikimiz olmalı. kiralarım bir yer, öğrencilerden para gelecek zaten, öderim mantığının işlemesi çok zor.

saygılarımla.
  • oğlum çok zor lan  (29.05.13 18:41:26 ~ 18:42:36) 
Bence bu tarz işler için biraz aceleci davranmis olursun. biraz çalışıp para biriktirmen en doğrusu olur 0 parayla anaokulu açmak risklidir. ve tanıdık insanlar calistirmaktan bahsetmissin. son olarak bence tanidiklarla ise başlamak yanlış olur çünkü tanıdık insanlar senin sozunu dinlemeye bilir. patron sen olduğun için rahat hareket ederler ve anaokulun çok disiplinsiz bir yer olur. ama illa acicam diyorsan parayı eş dosttan bulmaya çalış bankaların eline düşme derim.


  • johnny lash  (29.05.13 18:50:00) 
tanıdıklarla iş yapmak çok yanlış bir şey olurdu.
en büyük kazığı onlar atıyor çünkü.

  • nax  (29.05.13 18:53:45) 
İnglizce öğretmeni -anaokulu öğretmeni karı-koca olursanız kreş açmak süper bence.
sıradan bir anadolu şehri için yapman gereken lokasyonu iyi belirlemek büyükşehirde yarım saat iyi mesafeyken benim memleketimde şehrin teee öbür ucu oluyor, kimse oraya kadar çocuk götürmez. hele karda kışta filan imkansız. çünkü çocukları genelde anneler bırakıyor anneler karda araba kullanamıyor...
bina konumu ve bahçesi vs. çok önemli böyle bir yer bulabilecek misinz araştırmanız lazım
eşya araç-gereç gibi şeyleri gidip bu işleri yapan adamlardan, istanbuldan örneğin kendiniz seçip alın en azından bi soruşturun ne kadar sermaye lazım. (hiç fikrim yok)
kurulumu birkaç kişi üstlenebilir sanıyorum ortak görünürsünüz bir kişi de mesul müdür (adı nedir bilmiyorum) gibi bişey olur. Ama hiç para yok herşey kredi olacaksa o baya cesaret işi.
  • niye ama  (29.05.13 19:12:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.