[]

Trityum Anahtarlık

Hidrojenin izotopu olan Radyoaktif trityumun küçük tüplere sıkıştırılması ile elde edilen bir anahtarlık varmış ilgimi çekti. Kol saatlerinin aydınlatılmasında da kullanılıyormuş. 10 yıl kadar sınırsız ışık veriyormuş. Daha doğrusu ışıma yapıyor. Türkiye'de bu ürünleri satan bir yer var mı? Veya Türkiye'ye gönderim yapan bir site falan?

Ebay'da saatini buldum. Anahtarlık vb. gibi eşyalar lazım...

( Vaayy bee: Trityum radyoaktif olup, yarılanma süresi 12,46 yıldır. Trityum beta (ß) ışıması yaparak 32He'e (helyum izotopuna) dönüşür. Yaydığı beta ışının enerjisi 186.000 elektron volttur. )

Bu havaalanlarında kullanılan yönlendirme ışıkları da Trityum malı herhalde? Şöyle bir ürün buldum mesela?

www.ebay.com

 
kosarak uzaklas bunlardan


  • exlibris  (28.05.13 18:34:33) 
@exlibris zararı yoktur sanırım.

Tamamdır buldum! Betalight diye satılıyormuş..
  • synche  (28.05.13 18:41:06 ~ 18:54:32) 
ebay de betalight diye aratınca anahtarlık çıkıyo işte
www.ebay.com

  • innerbliss  (28.05.13 18:49:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.