(5)
SPK temel düzey sınavı
herkeşe merhaba.bu sınava girmek gibi bir fikrim var.işletme mezunuyum.sizden ricam tecrübesi, fikri yada bilgisi olanların benimle paylaşması.girmiş olan olur, başarmış olan olur, vazgeçmiş olan olur.yani hayvani zor mudur.? alırsam harbiden çok işime yarar mı.? kursa falan mı gitmek gerek.? yoksa
herkeşe merhaba.bu sınava girmek gibi bir fikrim var.işletme mezunuyum.sizden ricam tecrübesi, fikri yada bilgisi olanların benimle paylaşması.girmiş olan olur, başarmış olan olur, vazgeçmiş olan olur.yani hayvani zor mudur.? alırsam harbiden çok işime yarar mı.? kursa falan mı gitmek gerek.? yoksa evde kasarak başarılır mı.?
0
pisuvarasicanadam (
24.02.09)
isletme mezunu olman arti ama gene de konulara ne kadar hakimsin acaba? cok degisir bu.
oncelikle son ders notlarini calisman lazim bu en az 1-2 ayini alir. girdin; ilk seferde 4-5 ders basligini gecersin 1-2 tane kalir buyuk ihtimal. derslere saglam kasarak veya kursa giderek.. iyi bir sansla ilk seferde tamamini da gecebilirsin. ama muhasebe ve vergi gibi tirt konularin basini agritacagini soyleyeyim.
sirf geyik olsun diye alacaksan hic ugrasma; is bulma amaciylaysa hemen hic katkisi olmaz. finansla ilgili bir takim basvurularda "zorunlu" tutuluyorsa; ilk elemeden gecmeni saglar o kadar. bende ileri duzey + turev lisanslar var; duruyor cekmecede oyle. i$imdeki zorunluluktan evde calisip aldim; cv suslemeye yariyor su anda tek artisi o.
ilk basta soyledigim gibi "zor mudur" sorusunun cevabi cok degiskendir; "OSS zor mudur" demek gibi bir sey. full cekene kolay; 10. seferde gecemeyene zor. gene de bilgi olarak: her sinava giren 10 adaydan 1-2 tanesi o sinavda lisans alabiliyor. OSS'den farki; kaldigin basliklari 6 defa daha alma hakkin var.
0
öncelikle teşekkür ederim üstad :)
amacım iş konusunda faydası olacağını düşünmemdi.ama dediğin gibiyse pek uğraşmaya gerek yok galiba.yinede boş oturacağıma hazırlanırım belki.düşüneceğim tekrar.
0
🌸
pisuvarasicanadam
(
24.02.09)
eğer çalışmayacaksan hiç buluşma.çok masraflı bir sınav..misal ben 9 dersin 8ini verdim. 1ders kaldı o da vergi mevzuatı..şimdi sen girsen sınava 100lira alacaklar ben girsem sınava 20soruluk vergi sorularından gene 100lira alacaklar..bi yerde kurumun en büyük kazanç kapısı..benim mesleğimle birebir alakalı bir sınav ama bugüne kadar çalıştığım yer olsun daha önceden staj yaptığım yerler olsun hiç kimse girmemiş almamış durumda..hatta iş görüşmelerinde bile bu duruma bile helal olsun çekiyolar..neyse ya amma uzattım..eğer mesleğinle alakalı ise ve çalışırım diosan gir ama öylesine girilip kazanılacak bi sınav değil.ve gitgide çok zorlaşıyor diyo girenler..
0
ben smmm yim, işletme mezunuyum, yüksek lisans yapıyorum bu sınavdaki konuların çogunu derste aldım, alıyorum, alacagım, bu sınava girip oyle kenarda bekletmenin bir faydası olursa alayım. 507 bu sorunun cevabı için senden ümitliyim.borsa ile falan alakam yok, olmayıda düşünmüyorum.şirketimi seviyorum :=)
0
ikiniz de "yarayacaksa alalım" demişsiniz. az sayıda işveren ister bu belgeleri o da yasal zorunluluktan. net cevabım: Banka veya aracı kuruma iş başvurusu yapacaksanız almayı deneyin; zamanınız bol değilse veya bu 2 tip kuruma ilginiz yoksa hiç bulaşmayın.
0