[]

Javascript öğrenmek için

daha önce türkçe videolar izlemiştim ama başlangıç seviyesinde anlatıyorlar sadece.daha derin öğrenebilmek için Professional Javascript for web developers diye bir kitabın pdfi var elimde.şuanda onu okuyorum.sonra da bir jquery kitabı okuyucam ve bu öğrenme sürecini bitiricem.böylece hem başka bir framework öğrenmek istersem sorun yaşamam hem de jqueryi adam akıllı öğrenirim diyorum.sizce daha iyi bir yol var mı öğrenebilmem için?

NOT:"Burda javascript yazacaksın" diyen bir yere staj yapmaya gidicem.o yüzden şimdilik uygulamaya dökmemek önemli deil gibi.belirtiyim dedim


 
codecademy'de hem javascript hem jquery için tutorial'lar var.
türkçe kaynak pek güzel bulamazsın muhtemelen, bu her konu için geçerli malesef. css için fatih hayrioğlu iyidir tabi o ayrı.

ayrıca javscript öğrenmeden jquery öğrenemezsin gibi bişi yok. jquery zaten javascript'in daha çabuk, kolay anlaşılması, pratik kullanılması için üretilmiş bi framework. direkt jquery'den başlayabilirsin bence ama çalıştığın yerde ne yapmanı bekleyecekler bilemiyorum tabi.
  • hjarteblod  (28.05.13 12:33:01 ~ 12:33:59) 
www.youtube.com şu elemanın js anlatımları da çok güzeldir.


  • inugard  (28.05.13 14:05:29) 
@inugard indirmiştim bunları.hatta bunların 5-6 kategorisinin tamamını indirdim harbiden güzel


  • amusan  (28.05.13 14:24:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.