[]

Redhack, Ulusal Tv?

yahu bu ulusal tv de 26 mayıslı programı açtım, baştan 2 dk ve 25-27 dakikaları izledim. bu mu bu kadar övülen hackerlar? adam madem hükümettekiler dini bütün, dine göre yaşayan insanlar, o halde niye faizi kaldırmıyorlar, yasaklamıyorlar diyor.

egemen bağışın hesabını hacklemişler, vakko üzerinden medyadakilere hediye çeki vermişler. yolsuzluk/hırsızlık vs diye sunuyorlar. yahu akpye oy veren insanın zihninde tek örneğiyle söylüyorum, batık bankalar varken bir bakanın verdiği hepsini toplasan 30-35 tl bin etmeyecek bir faturalandırmayı sunarsan, insanlar dönüp bakmaz. bu doğrudur demiyorum. ama insanlar 90lı yıllardaki yolsuzlukarı iyi biliyorlar. anasına, babasına isu yolsuzluğu nedir diye sorarsa görür yaşı tutmayanlarımız.

yanlış anlaşılmasın karşı değilim böyle bir oluşuma, ama daha insanları cezbedici, lafı eveleyip geveleyip, kusura bakmayın ama ağlak solcu edebiyatı yapmadan sunsalar. ve daha büyük şeylerden bahsetseler. mesela havayolu ihalesinde bir yolsuzluk varsa bunu açıklasalar.

dertleri zaten akpye oy vermeyen parçalı %50 ise, bu şekilde devam etsinler, ama eğer dertleri akpye oy veren %50 yi bir şeylere karşı harekete geçirmek ise, kusura bakmasınlar ama kimse adam yerine koymaz bunları. anarşik zibidi der geçer amcalar.

ek: pek bir bilgim yok, kısa süreli bir izlenimin sonuçları, 1 haber ve tvdeki programdan yaklaşık 4-5 dk ile söylüyorum bu sözleri. eksik bildiğim birşey varsa benim hatamdır.

 
AKP'ye oy veren %50 o kadar genişse, sadece vakko hediye çekini seçip çıkartıyorsa o haberden, "geçmişte çok yolsuzluk yapıldı, bunlar da yapsın ne olacak?" diyorsa, Redhack ne yapsın?

edit: twitter.com
  • whoosie  (28.05.13 09:57:52 ~ 10:02:14) 
azizim sen beni anlamadın sanırım. vakko olayı sözlükte konuşulan birşey, muhalif takılan site kullanıcılarının konuşmasından haberim oldu. " geçmişte çok yolsuzluk yapıldı, bunlar da yapsın ne olacak " kısmında, redhackin alternatifi nedir? akp giderse, seçmenin düşündüğü şey aynen şu, yine gelecek koalisyon, yine chp-dsp-anap-dyp eksenli çatışmalar vs.
ayrıca insanlara bu kadar tepeden bakışlı olmayın lütfen, şu ülkede birşeyler değişecekse, güzele doğru yönelecekse dahi, kendince aziz nesincilik oynayan " ya mal zaten bunlar, hepsi salak " zihniyetindeki insanlar yüzünden olmuyor.
son olarak yanlış anlama karşılıklı atışmak maksatlı kurmuyorum bu cümleleri. sadece bu hackerları anlamaya çalışıyorum. daha iyi anlatabilmek için.
  • ete summer  (28.05.13 10:08:29) 
doğu kültürlerinde işler böyle. yani biri diğerini eleştiremez. çünkü eleştiri için cevap hep hazırdır: "sen önce kendine bak". iltimasın, yakın çevresini ihya etmenin basit hırsızlıktan, organize hırsızlıktan vs farkı yok aslında. ama önceden banka hortumlayan, enerji ihalelerinde rüşvetleri indiren, hayal ihracattan teşviklerle yolunu bulanlar falan vardı ya, bunların yaptıkları o yüzden şükredilmesi gereken işler oluyor.


  • ismail yk  (28.05.13 10:09:19) 
sormak istediğim bir şey var. bir programı 3-5 dakika izleyip böyle ortaya çıkabilmek normal midir? bir konu hakkında 3-4 dakikalık fikir edinip ortaya çıkmak enteresan değil mi sizce de?


  • afterdark  (28.05.13 10:49:29) 
@afterdark, ben diyorum ki, 3-5 dk zor izleyebildim, " gerçekler acıdır, dayanamadım " şeklinde bir kaçış değil benim ki, redhack'in sözcüsüymüş programdaki adam. bu adamın edebiyat parçalama gayesiyle zarfıda mazrufuda yaktığını, sunum tarzının itici olduğunu söylüyorum. ben boş gezenin boş kalfası ( final haftasında olmasam dahi ancak bu kadar izleyebilirdim ) olduğum halde izleyemedim. e işinde gücünde yemek derdinde olan teyzeler, amcalar nasıl izlesin? " ne diyorlan bu değişik " deyip acunu açmamalarına bir sebep yok. devrim gelmeyecekse eğer, hükümetin değişmesinin tek yolu seçimler. oy veren kitle sadece sol görüşlü olduğunu söyleyen kitleler değil.
ek: günümüzde maalesef 3-5 dk, o kadar da kısa bir zaman dilimi değil.

  • ete summer  (28.05.13 11:00:35 ~ 11:01:14) 
"yine chp-dsp-anap-dyp eksenli çatışmalar"

yanlış anlamayın ama mal mısınız arkadaşım? Koalisyon olsun tabii ki, bu ülke homojen değil bir anlayamadınız. Dincisi olduğu kadar dinsizi de var. Sağcı olduğu kadar solcusu da var. Yanlış anlamayın kafa sayısından bahsetmiyorum, bir yerlere gelebilecek yeteneğe sahip her görüşten insan var. Ama sizin gibiler yok istikrar yok şu yok bu diye tek parti iktidarına tav oluyorsunuz. Kahvede bile bir okey masasında farklı görüşler olurken ülke yönetimini tek bir adama devredip iyi olmayı bekliyorsunuz. Sonuç da ortada.

Bu ülke koalisyonlar ile yönetilmelidir, çünkü biz ne eleştiriden anlayan ne de gücün tehlikeli birşey olduğunun farkına varan bir milletiz. Dengeleyeceği unsurlar olmadığı zaman neler oluyor görüyoruz bir süredir.
  • zamanin otesinden gelen edit  (28.05.13 11:00:45) 
@ete summer
anlıyorum. ben hiç izlemedim örneğin. ama bir programı veya tartışmayı 3-5 dakika izlesem izlemedim sayarım. o konuda bir fikrim olmadığını düşünürüm. çünkü 3-5 dakika o insanın en saçmaladığı anlara da denk gelebilir, karşıdaki insanın haklı olduğu bir konuya da denk gelebilir, tartışmanın en tıkandığı en şekilsiz yerine de denk gelebilir. o teyzelerin ve amcaların dikkatini televizyondaki bir tartışma programına çekebilmek bence pek olanaklı değil zaten.

  • afterdark  (28.05.13 11:10:43) 
@zamanın ötesinden gelen edit, ben tek parti iktidarını savunan bir şey söylemedim ki. ben barajın düşürülmesi, barajın olmaması, seçme işlemi sayısının ülkede daha çok çeşitlendirilmesini isterim. abd'de adamlar başkanı seçiyorlar, katılım oranı &50-55. adamlar o kadar çok seçim yapıyorlarki, devlet uygulamayı düşündükleri şeylerle ilgili vatandaşa seçim şansını o kadar çok veriyor ki insanlar seçimleri bile önemsememeye başlamışlar.
koalisyon dönemi dediğim dönemde( bu dönemi aslında ben değil, akpye oy verenler böyle düşünüyor şeklinde söyledim ) ben çocuktum, büyüklerimden dinlediklerim, az buçuk geçmiş okumalarımdan, 90ların ne boktan yıllar olduğu benim nazarımda kesindir.
2013 e kadar çok mu iyi dersen, kesinlikle iyi demem. ama daha kötüsünü gördüm, hissettim, biliyorum derim. 1950den sonra ülkemizdeki koalisyon oluşumları ve anlayışını görmezden gelerek teori üzerinden konuşuyorsunuz.
  • ete summer  (28.05.13 11:12:47 ~ 11:21:31) 
zamanin otesinden gelen edit +1


  • xcvbn  (28.05.13 11:24:02) 
Programdaki söylemlerin özetlerini bir 4 dakika daha vererek burdan okuyabilirsiniz.

turkiyeninkurtulusu.wordpress.com
  • planetterror  (28.05.13 11:56:29) 
@ete summer,

keşke teorik olarak konuşsam. Koalisyonları kötü görmen doğal, çünkü kötülerdi. Sorun kötü olmaları değil, iyiye giden tek yol olmaları. Koalisyonlar ile boğuşmadan ne kadar kötü olduğumuzu anlayamayız. Biz o zamanlar kötüydük, şimdi de kötüyüz ama görmezden geliyoruz. Tek parti rejimi sadece daha hızlı kötüye gitmemize yol açıyor.
  • zamanin otesinden gelen edit  (28.05.13 15:52:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.