[]

Laptop Satın Alıp İşletim Sistemini Almamak

Bir ara bunun hakkında bir şeyler okumuştum internette. Bilgisayar alırken işletim sistemi istemiyorum, linux gibi açık kaynaklı ve ücretsiz bir işletim sistemi kullanacağım gibi bir yazı yazıyordun. Bilmem kaç lira düşüyordu fiyat. Bilgisi olan var mı? Taksim Demirörendeki Satürn'den alacağım. Oraya sordum ve doğal olarak öyle bir şey yok cevabı aldım ama vardı bir yolu.




 
pcdepo.com


  • alexsandro de souza  (27.05.13 22:12:37) 
  • edip  (27.05.13 22:17:21) 
@alexsandro de souza

Burda sadece notebook'lar var. Laptop lazım bana. Böyle bir site var mıdır? Yani işletim sistemsiz laptop satan?
  • sarhosken alinan hesap  (27.05.13 22:18:22) 
bende sadecenotebook.com dan satın aldım bilgisayarımı, daha sonra windows u kendim yükledim, neredeyse 200-300 tl kardayım.


  • nurigagarin  (27.05.13 22:18:48) 
FreeDos işletim sistemli modeller de aklınızda olsun, var olan Os'u silip üzerine istediğiniz işletim sistemini kurabilirsiniz. Windows alırsanız üstteki linki takip etmeniz gerekecek.


  • fretboard  (27.05.13 22:21:25) 
@edip

Tam istediğim şeyi göndermişsin fakat bu kadar prosedürle uğraşmak zor gelir. Paradan kaçmaya çalışıyorum zaten, mahkeme açmak bile dünyanın masrafı :(
  • sarhosken alinan hesap  (27.05.13 22:24:33) 
@fretboard

FreeDos işletim sistemsiz mi oluyor tam olarak?

@hero941

Hocam itiraz işi zor gibi. Para olsa zaten basarım uğraşmam bu aç köpeklerle.
  • sarhosken alinan hesap  (27.05.13 22:30:02) 
var orda herşey.


  • alexsandro de souza  (27.05.13 22:31:43) 
Freedos açık kaynaklı Dos türevi bir işletim sistemi olup ücretsizdir. Bu modeller içinde lisans parası barındırmadıkları için mudaillere göre daha ucuz oluyor genelde.
Siz Freedos'lu bir model alırsanız (Dell veya Lenovo'dan biri-tam hatırlayamadım- üst düzey modellerin Freedos'lu versiyonlarını da satıyor) üzerinde bedava işletim sistemi gelmiş olacak, yani Linux kurulu gelmiş gibi olacak. Ondan sonra isterseniz başka bir yerden ucuz windows bulup kurarsınız veya ubuntu - linux mint gibi linux sisteme geçersiniz.

  • fretboard  (27.05.13 22:36:13 ~ 07.08.13 23:06:37) 
@khiron

Evet ona yöneldim ben de şimdilik. Arakdaşların verdiği sitelerdeki fiyatlar gayet uygun, ağzım açık siteleri geziyorum valla.
  • sarhosken alinan hesap  (27.05.13 22:40:46) 
vatan computer'da bu iade olaylarına yanaşmayanlardan. diyorum bak böyle böyle mahkeme kararları var hani sike sike ödüyorlar diye. yinede yok biz yapmıyoruz diyorlar.


  • jedilance  (28.05.13 00:58:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.