[]

neden sanatçılar genelde aşkı tema olarak alıyor?

müzik, film, kitap, şiir gibi bilumum sanat çalışmalarında tema olarak aşk işleniyor genelde. sizce bunun nedeni nedir? tüm insanlık için ortak başka konu mu bulunamıyor nedir, uğruna bunca çalışma yapılacak kadar değerli bir şey değil ki aşk.




 
çünkü satıyor.


  • trinitrotoluen  (27.05.13 21:30:00) 
çünkü çok satıyor.


  • kendi  (27.05.13 21:36:16) 
çünkü sanattan anlamayan büyük çoğunluk aşk ile ilgileniyor. hayatında öpüşmemiş kadınlar erkekler bile kenar mahallelerde (cahil kesimde demek istedim yanlış anlaşılmasın) gece gündüz aşk konuşuyorlar. büyük kitle de -en azından- bu konuda cahil olduğundan dolayı aşk ile ilgili şeylere ilgi gösteriyor. bunun da bilincinde olan firmalar böyle bir duruma kalkışıyorlar. amaçlarına da ulaşıyorlar ne yazık ki. üstelik çok fazla aşk ile ilgili eser (!) olduğundan dolayı da çoğu 3. sınıf oluyor. o yüzden direkt olarak aşkı konu alan şeylere çoğu zaman önyargı ile bakmaya başladım ben. özetle, gerçek sanat o değil. cidden değil. her dalda bir sürü mükemmel eser var direkt aşkı konu almayan. ayrıca pop müzik ve genel kültür/eğitim fakiri kesim arasındaki ilişki de buradan kaynaklanıyor. bu genel kültür/eğitim fakiri kişiler arasında zenginlerin de epey bir pay sahibi olduğu kesin. özetle; eğitim şart.

dipnot: her kitap yazan (diğer sanat dalları için de geçerli bu) sanatçı değildir.
  • sizofren hayaller  (27.05.13 21:39:50 ~ 21:44:25) 
Çünkü felsefeyi işin içine katmıyorlar.


  • silver apple  (27.05.13 22:38:31) 
Neden dünyadaki insan nüfusunun neredeyse tamamının en büyük dertlerinden birisi aşk ve seks? İşte o yüzden.


  • thor odinsson  (27.05.13 23:58:51) 
sanat genelde duygulara hitap eder. insanoğlunun hissettiği en büyük duygulardan biri de aşktır. işte o yüzden. genelde bireyselci sanatçıların işi aşkladır.

toplumsalcılar toplumun sorunlarıyla ilgili temaları tercih eder.

ha sanatçı diye bahsedilen demet akalın falansa o zaman tabii çok satar diye. ama bunların ne kadar sanatçı olduğu tartışılır.

sanat çok satsın diye yapılmaz. sanmıyorum ki rodin düşünen adam'ı yaparken "çok satar bu" diye düşünsün. yada da vinci mona lisa'yı resmederken buradan ne kadar para kaldırırız diye düşünsün.
  • darkredanger  (28.05.13 00:54:58 ~ 01:02:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.