[]

Interrail yapacağız. Ülke-Şehir tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Ağustos ayında 3 arkadaş interrail yapacağımızı kesinleştirdik. Şuan bilet vs. işlemlerimiz başladı. Kafamızda genel bir plan var. Öncelikle uçakla İtalya'ya gidip oradan başlamayı düşünüyoruz. Gezip görenlere sormak istedim nereleri tavsiye edersiniz?

Not: Biletlerimiz 22 günlük.


 
Aynı şekilde başladık, bizim de biletlerimiz 22 günlüktü. :)

Öncelikle genel bir tavsiye vereyim. Müze falan gezmeye kalkışmayın. Biz tecrübesizlikten Roma'ya gider gitmez müze gezmeye kalktık, sonradan çok pişman olduk. Kolezyuma bile girdiğimize pişman olduk. Elimizin altında rehber olmadığı için hiçbir şey anlamadık, bi de üstüne 20 euro mu ne vermiştik.

Herkes İtalya'da Floransa'ya gidiyor ama biz gitmedik. Onun yerine Venedik'e gittik. Yeniden gitsem tüm gün sokaklarında gezebilirim. Kimi sokaklarında ağır sidik kokusu vardı, inanılmaz bir nem de cabası. Ama karman çorman milyon tane iç içe geçmiş sokağında gezmek muhteşemdi. Gondola da binmedik, çok pahalıydı. Zaten ondan sonra iyice anladık, zaten meşhur olan şeyleri yapmaktan ziyade, keşfetmeye yönelik bir gezi olmalıydı interrail gezisi. Ayrıca o pis kokuya rağmen Venedik'teki kanal kenarı pazarları da çok güzeldi. Tek tek meyve alıp köşedeki çeşmede yıkayıp yediğimizi asla unutamam herhalde.

Prag'ı tavsiye edebilirim. Bizim 4. durağımızdı ve euro kullanan pahalı şehirlerden sonra ilaç gibi gelmişti. Oturup bir restaurantta inanılmaz lezzetli yemekler yemiştik, hem de kişi başı 10 tl gibi bir paraya. Biz yapamadık ama çok içimizde kaldı, Prag dahil bazı şehirlerde gece turları oluyor. Onlarca genci alıyorlar, bar bar gezdiriyorlar yürüyerek. Her barda iki üç şey içtiğin için kafan acayip kıyak, barlar arası yürürken bile inanılmaz eğleniyordu gençler. Tavsiye ederim. Domuz etine karşı bir antipatiniz yoksa köşe başlarında 4-5 liraya hot doglar var. Kesinlikle çok lezzetli. Ve tabii ki Charles Bridge tek kelimeyle mükemmel. Avrupa'nın en büyük gece kulüplerinden biri de burda, bolca strip club da mevcut.

Amsterdam kesinlikle gidilmesi gereken şehirlerden biri. Sadece legal uyuşturucu ve fuhuş memleketi olduğundan değil, insanların nasıl düzen içerisinde yaşadığını görmek açısından da önemli.

Yazmaktan yoruldum.
  • gzg  (27.05.13 03:26:20) 
amsterdam da kafalari cektikten sonra bruges a gidip kafa dinlemek da onemli :).. oraya gitmisken gent e de gidilir.. bruges dan daha az turistik diyorlar gent icin genti gormedim bilmiyorum


  • babamasoliimbananickaldirsin  (27.05.13 03:32:13) 
ispanya'da bitirin. barselona görmeden ölmeyin.


  • carnicero  (27.05.13 04:40:38) 
45 günlük interrailimsi bir şey yaptım

krakow, prag, budapeşte, venedik, pisa, floransa, roma, brüksel, amsterdam, paris, madrid, zaragoza, barselonaydı rotam.

büyükçe bi europe on a budget guide'ı aldım başta. yaz sezonu olduğu için hosteller hayvani pahalıydı, tk yıldızlı otellerde kaldım ve şehre vardığımda buldum oteli de (genelde terminallerin orda var)

bazı şehirlerde o şehrin pass'ını alıp gezdim. genellikle free walking tour'lara katıldım. özellikle krakow ve barcelona turları 10 numaraydı.

bi de o tren ayarlaması var ya delirtiyo adamı. biz interrailin ortasında falan çözmüştük tren işini. siz öncesinde çözmeye çalışın

not: müzelere de girdim, girmediğim de oldu. genelde kriter ucuz mu/çok görmek istediğim bir şey var mıydı. louvre'a beleş girme şansı varken (2. kez de olsa) fırsatı kaçıramazdım. madrid'de prado müzesi süper. romada pass alınca zaten kolezyumun yanında 2 ören yeri (la bunun adı ne) de dahil.

o şehirden en sevdiklerim burapeşte, paris (klasik bir romantiğim) ve krakowdu.
  • la noix  (27.05.13 08:48:43) 
malta ya da mutlaka gıt zaten italya ya gitmişken sicılya nın guneyınde tarıfelı ferıbotlarda var 1 saat uzaklıkta pişman olmazsın


  • jackies  (27.05.13 09:56:45) 
vatikanın içindeki arkeoloji müzesini gördükten sonra, pek çok müze zaten yavan gelecek. ama vatikanı mutlakaa görmeli..


  • halanne  (27.05.13 10:07:42) 
milano'ya gitmeyin.

amsterdam, berlin, barcelona, lisbon, san sebastian, roma, napoli, venedik, paris, nice, stockholm.

viyana'ya da gitmeyin.
  • jeanne hebuterne  (27.05.13 10:30:31 ~ 10:31:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.