[]

bu para istenmeli mi, yoksa beklenmeli mi?

merhaba,

yazın da çalışma ihtimalimin yüksek olduğu bir uluslararası firma ile bir ay öncesinde çalışma fırsatım oldu. bu firmayla iki günlük çalışmanın sonucu olarak 300 liralık bir alacağım var, ancak süreç şöyle.

önce ben sisteme kaydolmak adına bilgilerimi vs verdim, bunların corp'tan kaydedilmesi 2 hafta, ödemenin çıkması ise 1 hafta dediler (max süre). 1 ay önce çalışmış olsam da bilgileri ayın 9unda gönderdim, yani 15 gün oldu aslında bu süreç başlayalı.

şu sıra bir işim gücüm olmadığı için paraya sıkışığım ve bu para da bana ilaç gibi gelecek. sizce yazın çalışma ihtimalimi de göz önünde bulundurarak (bu çalışma kesin gibi bir şey %99 diyelim) parayı istememeli miyim, yoksa parasızım deyip parayı tekrar istemeli miyim?

para konusunu en son geçen hafta pazartesi konuştum, bir hafta içinde gelir dediler. ve konuştuğum kişi de benim çalışacağım departmanın türkiye müdürü, şirketten başka kontağım yok şu an.

aydınlatın, fikir verin, güzel yazın.

teşekkürler!

 
Paraya sıkışıkken beklemek zor ama bence en az 1 hafta daha beklenmelisiniz adam Türkiye müdürü diyorsunuz onunla para maaş alakası yok. Adam size sadece yatar dicel ve gözünde sabırsız bir imajınız olucak


  • fosforlu cevriye  (26.05.13 23:26:54) 
Paragöz gibi görünmek istemem müdür bey; fakat bu sıralar maddi açıdan biraz dertliyim ve o 300 Lira'yı (artık o sizin aranızda nasıl geçiyorsa) alabilirsem gerçekten çok rahatlayacağım. Bu kadar ihtiyacım olmasa inanın bu konuyu size açmak istemezdim. Teşekkür ederim.

Bilmem ki, olur mu?
  • Klozet  (26.05.13 23:28:43) 
haha bunu yazmayı hiç akıl etmemiştim ama konuştuğum kişi yaşı 40a yaklaşan (tahminen) anaç bir kadın. en son konuşmamızda da epey üzülmüştü, aslında çekincelerimden birisi de bu.

@fosforlu cevriye: sanırım perşembeye kadar bekleyeceğim. sonrasında delirip ofisi filan basma ihtimalim var parasızlıktan.

@klozet: önceki konuşmalarımız bu tondaydı. şu an aklıma gelen bir şey, ilgili departmanın mail adresini ya da telefon numarasını istemek artık kim varsa. bu işe yarar mı? bir de bunu nasıl istemeli?

bir de, parasızlık dediğim cidden parasızlık. şu an hesabımda 8 lira var ve onunla da sanırım yarın sigara + atıştırmalık takılacağım. sonrası nolur bilmiyorum. (kredi kartım yok.)
  • klassno  (26.05.13 23:32:14 ~ 23:33:24) 
Sigaranın gözü kör olsun.

40 yaşına yakın, anaç bir hanımefendiyse anlayışlı davranır. Anaç olması en önemlisi, çünkü anaç olmayıp güç sahibi olmuş kadınlar gerçekten kök söktürüyor her alanda (okuyan şimdi seksist falan demesin de, öyle bri amacım yok).

Evet, zaten ondan isteyin demedim. :) Ama yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorsanız daha iyi olur. Ben genelde elimde olmadan ezik büzük oluyorum kadın profesörlerle konuşurken nedense; ama işe yarıyor.
  • Klozet  (26.05.13 23:38:33) 
Bir alternatif olarak acaba hesap numaramı yanlış vermiş olabilir miyim de diyebilirsin.


  • fosforlu cevriye  (26.05.13 23:48:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.