[]

Milli Ekonomi Modeli, Haydar Baş? Ne Ayak?

bilen birileri bu MEM hakkında birşey söyleseniz. evde eski tip anten olduğundan 15 kanal var, ve zaplarken hep görüyorum. meltem tv'de ölümüne övüyorlar adamı. adam tüm dünyanın kurtuluş formülü bende misali övgüler için yüzüyor. hatta şuan rusya duma meclisinde bir konferans düzenlemş. rusya liberal demokrat parti lideri, çevirmeleri yalan değilse, bu MEM rusya'nın uygulaması gereken, bizim uygulanmasını sağlayacağımız bir tez falan diyor.

çeviri yalan değilse falan dedim lakin şöyle bir haber varmış; politika.bugun.com.tr


 
2010'da böyle diyordu:

imgur.com
  • Klozet  (26.05.13 22:30:58) 
mantikli taraflari var, $upheli yanlari da.
mesela ozellestirmeye olumune karsilar(telsim, telekom, tekel vs) ozellikle. iktidara gelirlerse bunlara el koymak istiyorlar.(chavez stayla)
sonra yerli mali yurdun malini savunuyorlar, tesvik ediyorlar. tarimda ozellikle, tr'de yapilabilecekken niye gubreyi makineyi avrupadan vs aliyoruz diyorlar.
buraya kadar mantikli.

ama, aslinda prof degil, diplomayi parayla almis deniyor, sonra takipcileri genelde dunku opusme eylemini protestoya giden tiplere benziyor, a$iri bir ayakta alkislama muhabbeti falan var, ve oldukca zengin bir cemaat. tarim, sanayi, insaat alaninda bircok sirketle baglantililar(h. ba$ da karadenizli)

bahsettigi vatandaslik maasi vs ne derece mumkun, bilmiyorum. yani anafikir olarak fena degil ama tipten kaybediyorlar bence.
  • el desaparecido  (26.05.13 22:45:35) 
az önce, bir rus milletvekili/danışman; putin'in MEM'i uygulamamız için bize talimat verdi dedi.

putin'in danışmanı andrevi korotkov: " mem ile başarıya mahkumuz" dedi. türkçe söyledi bunu.

prof. lebedev: bana dünyanın en iyi matematikçisi diyorlar. öylemiyim bilmiyorum ama bu model dünyayı değiştirmeye aday bir model mealinde birşeyler söylüyor.

nedir lan bu, kanalı değiştiremiyorum :)
akademik anlamda değeri hakkında bilgisi olan yok mu yahu?

ek: yahu adamı deli gibi övüyorlar, devrimci, lider, kurtuluşun yol göstericisi, türkler için nimet vs... ben bu çevirilere neden inanmıyorum.
niye bu kadar komik geliyor. bir insan bu kadar nasıl övülür yahu? neresinde neyi kaçırıyorum?
  • ete summer  (26.05.13 22:47:33 ~ 22:53:09) 
kitabını biraz okumaya çalışmıştım. keynes sosu dökülmüş merkantilist politikaları yeni birşey gibi sunmaya çalışmışlar. yeni olan veya haydar başın katkısı olan bişey yok. (gerçi tamamını okuyamadım ama girişi pek iç açıcı değildi)


  • bihaber  (26.05.13 23:43:59) 
  • g7mor  (27.05.13 00:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.