[]

Sigarayi Azaltarak Birakmak

Normalde gunde 1 hatta duruma gore 1.5-2 paket arasi sigara icen erkek arkadasima sigarayi biraktirmaya calisiyoruz.Kendi kendimize soyle bir plan yaptik;mayis ayi boyunca gunde en fazla 10 tane sigara icecek (ki cidden 10 tane iciyor,bu kadar istikrarli olmasina ben de sasirdim) haziran ayinda bu sayi 8e dusecek,temmuzda 6 derken sonunda tamamen birakacak.

Bu plan anlattigim sekilde islese de -en azindan mayis ayi icin- aklima takilan sey su;sigarayi bu sekilde birakmak mumkun mu?Son aya geldigimizde 'ama ben boyle yapamiyorum' deyip tekrar baslamasin sigaraya?Boyle yapmayip kut diye birakmak daha mi mantikli?Yoksa tamamen psikolojik bir durum mu?

Aranizda daha once sigarayi birakanlar varsa yukaridaki sorularima cevap verebilirlerse cok mutlu olurum.

Not:Kendisi sigarayi bos kalinca daha cok iciyor,bir nevi bosluk doldurma eylemi olarak goruyor sanirim.

 
olabilir. küt diye daha iyi derler ama. sonuçta kafaya koyduysa birakmak için en büyük adımı atmış bence.


  • pause  (26.05.13 20:15:16) 
Sigara azaltarak bırakılmıyor. Şimdiye dek sigarayı bırakan kimi gördümse hep "şak diye" kesmiş içmeyi. Bunlardan biri de babam. 15 yıldır içmiyor.

Bir de, iş bulsun kendisine. Mesela arduino diye bir alet var çok eğlenceli.
  • alperz  (26.05.13 20:16:09) 
küt diye bırakmak en iyisi.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (26.05.13 20:49:37) 
benim başlamam da bırakmam da çok enteresan gerçekleşti. sürekli sinir nöbetleri geçirdiğim bir dönemde başladım ben. sadece tepem attığında yakıyordum. sonra giderek arttı. boş zamanlarımda yakmaya başladım. 2 günde 1 paket falan içmeye başlayınca artık bağımlı olduğumu kabul etmiştim ama bırakamıyordum da.

o sırada şansıma evde, annemlerin yanında 1 hafta kadar geçirmem gerekti. annem de beni ağzına sürmez olarak bildiğinden orada kullanmadım. 1 hafta sonra okula gidip yaktığım sigara beni çok tiksindirmişti. tiksinince, zevk almayınca bırakmak da kolay oldu.

tabi öyle yıllardır kullanıp bırakmadım ama bence en zor dönem ilk 1 hafta. insan gerçekten çok zorlanıyor ilk hafta. ama ilk haftayı atlattıktan sonra kontrol altında tutmak kolaylaştı. bana kalırsa da pat diye bıraksın.
  • bonesaw  (26.05.13 22:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.