[]

dişim şişti

merhaba,

normalde her yıl belirli periyotlarla yapıyor bunu. mayıs/haziran aylarında bir kez, kasım/aralık aylarında bir kez olmak üzere. 3 4 gün sürüyor ve sonra geçiyor. biraz alıştım yani. ancak onlarda dişimin şişeceğini en az iki gün önceden tahmin edebiliyordum. bu seferki birden oldu, gece yatarken bir şey yoktu ama sabah kalktığımda şişmişti.

napayım sizce? yarın bi' medikoya gideceğim sanırım ama o zamana kadar var mı önerileriniz?

not: sigara ve alkol kullanıyorum. dün gece de kullandım.

 
apsenin kaynagini ogrenmek lazim. doktora gidersen antibiyotik ve gargara falan verir.

bende de stres kaynakli sislik oluyor kisa sureligine. benim disim curuk ama. sende de oyle bir seyler olabilir.
  • osuruklu  (26.05.13 19:18:43) 
@osuruklu

biraz daha bilgi versem bence çok süper olacakmış. dişimde çürükler var, evet. ancak dolgudur vs için yaz aylarını kullanmak istiyorum, o yüzden bekliyorum. onun dışında stress olabilir belki, bu aklıma yatmadı değil.

yarın mediko'ya gideceğim işte. ancak yarına kadar bi şekilde azaltmam lazım bunu, yumruk yemişten beter yüzüm şu an.
  • klassno  (26.05.13 19:28:13) 
abi doktor bana augmentin ve dolorex vermisti. kafana gore alma da, yarina kadar biraz sabret derim. bak ama bu arada tuzlu ilik suyla gargara yaparsan biraz ise yarayabilir.


  • osuruklu  (26.05.13 19:33:19) 
eğer 20 yaş dişiyse ve dönemsel olarak ortaya çıkıyorsa perikoronitis olmuşsun dostum. augmentin bitir bi kutu sonra çekelim.


  • ne olacak yau  (26.05.13 23:25:31) 
benim de sişim stresli olduğum zaman ağrır, hassaslaşır. ben de tahmin ederim ne zaman ağrıyacağını o yüzden. sana tavsiyem, şişeceğini anladığın zaman yani bikaç gün öncesi, hemen bağışıklık sistemini güçlendiren vitamin vb al. İmuneks i tavsiye ederim. ben öyle kurtuluyorum bu durumdan. şu anki duruma bişey diyemem ama bir daha olacağını hissettiğin an, günde 2-3 tane imuneks al, (vitamin de iç hatta ilaveten) bikaç gün süreyle en az, büyük ihtimalle şişmez.


  • innerbliss  (27.05.13 00:46:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.