[]

Tiroid sintigrafisi

Simdi randevu aldim 2 mart sabah 8:45 de gel dediler ama randevuyu veren arkadas nemrut bir vatandas oldugundan sorularima derman olmadi.

Anladigim kadariyla sintigrafi denilen nanede once kana bir madde veriliyor ve sonra bakiliyor falan peki bu tiroid sintigrafisinde nasil bir prosedur bekliyor beni? Herhalde 8:45 de gidince once kana dalgayi zerk edecekler, sonra ne kadar bekleyecegim, bu islem totalde ne kadar surecek tecrube eden biri aydinlatirsa makbule gecer.

Tesekkurler.

 
evet once size bir yan etkisi olmayan radyoaktif iyot cozeltisi veriliyordamardan. ben gozumde cok buyutmustum, devasa aletlerle gelecekler falan sanmistim. ama normal bi damardan antibiyotik enjekte etme/kan aldirmaktan hicbir farki yok.
ardindan sizi sintigrafinin oldugu odaya aliyorlar. dumduz ve dar bir yatak var, mr larda oldugu gibi..oraya uzaniyorsunuz. tepedeki sintigrafi aleti yavas yavas taranacak olan bolgeye iniyor. bu genis bir kare/dikdortgen plakadir, kendisni kontrol eden kola bagli. bu plaka taranacak bolgeye yaklasik 10cm. kadar yaklastiriliyor, size paralel bir sekilde duruyor. ve cihaz calismaya basliyor.
sintigrafideki en onemli nokta tarama esnasinda kesinlikle kipirdamamalisiniz.. tabi tiroid bolgesi cekilirken ayaklarinizi oynatabilirsiniz ama boynunuzu oynatacak en ufak bir hareketi yapmamalisiniz..
sagda, soldan ve tam karsidan tarama yapiliyor. gorevliler sizi gerektigifnde donduruyorlar.
45 dk ile 1 saat arasi surer diye tahmin ediyorum.
sonrasinda dogrulurken acele etmeyin, ciddi bas donmesi oluyo uzun sure kipirdaman yatildigi icin..
bir de yanlis hatirlamiyorsam radyoaktif ilactan oturu 3-4 gun hamilelerle ve 2 yas alti bebeklerle temas kurmamaniz gerekiyor.
sintigrafi hic korkulacak bir sey degil..
cok gecmis olsun
  • sarsakdahi  (23.02.09 15:18:03) 
hay ya 1 saat mi? guya ultrasondan daha kolay olur diye yaptirdi bunu. ultrason daha kisa surmuyor mu? askerlik subesinin tamamen prosedur bir isi yani yoksa rahatsizligimi falan biliyorum sabit... bir seye derman olmayacak o yuzden kolayca atlatayim diye dusunuyordum. her neyse, tesekkurler.


  • kurukafa  (23.02.09 16:11:05) 
ikisini de yaptirmis biri olarak ultrasonun daha dayanilmaz oldugunu soylemeliyim. tamam ultrason yaklasik yarim saat suruyo ama o daha cok rahatsizlik veriyo. surekli tiroidine tiroidine bastiriyo cihazla ve bi noktadan sonra bunye alarm veriyo "yeter artik" diye..sintigrafide en azindan rahatsiz edici bir temas yok. yatay pozisyonda rontgen cektirir gibisin. ve en onemlisi sintigrafi daha ayrintili.. bir olusum varsa iyi/kotu huylu olmasi noktasinda ultrasondan cok cok daha net tani koyulmasini sagliyor.


  • sarsakdahi  (23.02.09 20:58:04) 
igne sonrasi bekleme haric 10 dakika surdu.


  • kurukafa  (03.03.09 01:56:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.